Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ellen verspreidt Bijbelstudie via Whatsapp met 100 andere jongeren

16 juni 2020 · Leestijd 3 min

De Braziliaanse Ellen Chrystie Ferreira dos Santos (18) is een online Bijbelstudie begonnen waarin ze uitleg geeft via Whatsapp. Wat begon als een opdracht vanuit haar christelijke jongerenvereniging groeide uit naar een landelijke actie waar al rond de 100 jongeren aan meedoen. “Ik stuur ze een opdracht via Whatsapp die ik nakijk en daarna met ze bespreek.”

In een gesprek met een christelijke nieuwszender in Brazilië vertelt Ellen dat ze het eerst moeilijk vond om te praten over haar geloof: “Ik was erg verlegen en vond het lastig om mijn mening over het geloof te delen in het openbaar. Toen ik via mijn jongerenvereniging de opdracht kreeg om een online Bijbelstudie te beginnen, vond ik dat heel tof om te doen! Via social media kan ik mij veel beter uiten en kom ik gemakkelijk in gesprek met andere jongeren in het hele land.”

Positieve effecten

“Ik ben een paar maanden geleden geopereerd en tijdens mijn herstel was ik fysiek en mentaal helemaal uitgeput. Toen het coronavirus kwam, verslechterde mijn situatie nog meer. Door de online Bijbelstudie kreeg ik zoveel positieve energie dat ik weer compleet opknapte!

Ze had de kerk verlaten, maar wil zich nu laten dopen

Een vriendin van mij ging niet meer naar de kerk en wilde er eigenlijk niks meer mee te maken hebben. We spraken elkaar nauwelijks, maar ik wilde haar toch uitnodigen voor de online Bijbelstudie. Ze vond het heel interessant en elke keer als ze weer twijfelde over haar geloof, vroeg ze mij om hulp en praatten we in een videogesprek over haar twijfels. Nu heeft ze zelfs haar moeder en tante uitgenodigd om mee te doen en willen ze zich binnenkort laten dopen.”

Oproep tot actie

Ellen sluit af met een boodschap voor alle christelijke jongeren in de wereld: “Door de pandemie staan we voor twee keuzes: of we betreuren de negatieve effecten van het virus, of we staan ​​op en maken een verschil. Laten we Jezus liefde gaan verspreiden, want we hoeven niet bang te zijn. Hij is altijd bij ons!” (Jozua 1: 9)

Anniek begon ook een online Bijbelstudie. Ze vroeg God wat ze moest doen en het antwoord was duidelijk: maak een site met Bijbelstudies. Lees haar verhaal hier!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡