Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elias: “Na jaren pakte ik mijn Bijbel er weer bij, het raakte me ontzettend

18 juni 2020 · Leestijd 3 min

Elias had een hele lange tijd geen interesse in het geloof en ging niet meer naar de kerk. Toch werd hij op een gegeven moment weer aan het denken gezet: “Na een ontmoeting met een groep Somalische christenen was ik geshockeerd en heb ik een lange periode nagedacht over mijn leven samen met God.”

“Ik ben opgegroeid in Rotterdam. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader Somalisch. Mijn moeder voedde me vooral op en gaf mij het christelijk geloof mee. Naar de kerk gaan vond ik in het begin wel leuk. Ik voetbalde veel met mijn vrienden en we aten altijd met de hele kerk gezamenlijk.

Toen ik ouder werd en mijn tienerjaren begonnen, kreeg ik minder interesse in het geloof en in de kerk. Ik ging altijd al om met veel ongelovige mensen en zelf gedroeg ik me ook niet altijd  als een voorbeeldige christen. Ik had vragen over het geloof, maar ik zocht niet naar antwoorden. Ik deed juist het tegenovergestelde: Ik duwde het geloof van me af en zei dat het nergens op sloeg. Ik begon slechte dingen te doen. Ik ging dingen stelen uit de supermarkt en heb veel gelogen tegen mijn moeder.”

Nieuwsgierigheid

“Het ging een tijdje niet zo goed met me, maar op een doodgewone dag besloot ik uit nieuwsgierigheid de Bijbel er eens bij te pakken en er wat in te lezen. Het was raar om na zoveel jaar de Bijbel te lezen en dingen te lezen die ik nog nooit eerder had gehoord. Het was een bijzonder moment en het raakte me ook best wel erg. Nadat ik in de Bijbel had gelezen, ging ik me meer verdiepen in het geloof en stond ik er ook meer open voor. Via mijn moeder raakte ik in contact met Somalische christenen. Zij vertelden me verhalen over hoe ze vervolgd werden en alles achter moesten laten om Jezus te volgen. Sommigen van hen werden door hun families verstoten, hebben op straat geleefd of werden zelfs met de dood bedreigd.”

Dopen

“Na mijn ontmoeting met deze Somalische christenen was ik geshockeerd en heb ik een lange periode nagedacht over mijn leven samen met God. Ik zag in dat ik slecht leefde en dat ik een redder nodig had om mijn leven te veranderen. Ik besefte dat als ik Jezus wilde volgen, ik moest stoppen met mijn oude leven. Ik wilde leren inzien wat God van mij vraagt. Ik ging Bijbel lezen, bidden en uiteindelijk besloot ik me te laten dopen. Het is nu zeven maanden later en ik heb er nog geen spijt van.

Mijn leven is veel fijner dan eerst, omdat ik nu besef waar mijn leven om draait. Ik besef dat God mij heeft gemaakt en mij heeft vergeven, omdat Hij voor mij is gestorven en opgestaan uit de dood. Tegelijkertijd is het ook moeilijk. Ik woon in Rotterdam en ga nog steeds veel om met mensen die niet geloven. Ik heb weleens slechte dingen zien gebeuren.  Maar ondanks dat het soms moeilijk is, ben ik blij dat God mij veranderd heeft en mij de dingen in het leven anders laat zien.”

Lees hier de getuigenis van Sam!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡