Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marit gaat op kamers tijdens de coronacrisis: "Zometeen zit ik hier helemaal alleen.."

4 november 2020 Leestijd 3 min

Marit verhuist dit weekend naar Nijmegen en voelt zich wat onzeker over hoe eenzaam het daar gaat zijn. Door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden ziet het studentenleven er heel anders uit. Marit: "Je kan niet zomaar meer met mensen afspreken. Zelf heb ik al corona gehad, dat heeft me voorzichtiger gemaakt."

Marit slaapt vanavond voor het allereerst op haar nieuwe studentenkamer in Nijmegen: “Van tevoren dacht ik wel: ‘O nee, gaat dit wel goedkomen met die nieuwe maatregelen?’ Ik was wel even bang om daar dan helemaal alleen te zitten zonder sociale activiteiten of dingen om voor naar buiten te gaan. Gelukkig heb ik vier leuke huisgenoten die ik deze dagen wat beter leer kennen en waardoor ik me thuis waarschijnlijk niet alleen ga voelen. Eerst woonde ik bij mijn ouders in Veenendaal, maar omdat ik ook bij een studentenvereniging zit, voelde ik steeds meer de drang om in mijn studiestad te wonen. Als iemand van de vereniging appt: ‘Hey, wie komt er wat drinken?’ Dan wil ik daar gewoon direct op kunnen reageren, dat kan nu ik hier woon!”

afbeelding

Ziek door corona

“Ik heb al corona gehad. Ik was er goed ziek van: griep en koorts. Nu ik weet hoe vervelend het is, ben ik voorzichtig. We zijn dat ook als studentenvereniging. We spreken alleen in kleine groepjes af, bewaren afstand en spelen veel Yahtzee online. Ik baal ervan dat borrels en activiteiten niet door kunnen gaan waardoor ik buiten mijn eigen dispuut niemand kan leren kennen, maar ik ben erg blij met mijn dispuut. Zonder studentenvereniging zou ik helemaal geen nieuwe mensen leren kennen en door de coronamaatregelen een ontzettend eenzame studententijd hebben. Toch ben ik er helemaal klaar mee hoor: corona. Ik heb ontzettend zin in het moment dat alles weer gewoon kan.” 

De coronamaatregelen vergroten eenzaamheid onder studenten ontzettend. Toch was Stephanie al eenzaam op haar studentenkamer voordat het virus uitbrak. Ze leerde ermee omgaan en heeft zelfs een tattoo laten zetten van deze periode. Lees ons interview met haar hier.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕