Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Een naveltruitje is in onze kerk nog nooit gezien"

5 maart 2019 · Leestijd 3 min

Rokje of spijkerbroek? Blote schouders of toch maar bedekt? Wel of niet een hoedje op? Vele vragen die iedere kerk anders beantwoordt. Dit is hoe het gaat bij verschillende BEAM’ers.

Om door een ringetje te halen

Meta (25) uit Christelijk gereformeerd in Harderwijk.

“Bij ons is eigenlijk geen duidelijk kledingvoorschrift. Het wordt wel erg gewaardeerd als je "netjes" komt. Dus met rokje en bedekte schouders. Je wordt wel sneller raar aangekeken wanneer je in een broek komt. Een groot deel komt nog keurig met een hoedje op."

Loïs (17) uit de Gereformeerde gemeente in Bodegraven.

“Rokje aan, hoedje op, schouders bedekt en vaak ook nog donkere kleding. Ik geloof zelf alleen niet dat dit moet. Ik vind dat je mag komen zoals je bent, ik houd me alleen aan deze regels uit respect naar anderen in mijn kerk die wel vinden dat het moet.”

Julliete (15) uit GKV de Zaaier in Oldehove.

“Bij ons in de kerk hebben we niet echt regels alleen wel een "verwachting". Het is niet afgesproken maar toch doet iedereen het. Bij ons is een naveltruitje nog nooit gezien en bedekte schouders is zeker wat ze verwachten.” Celine (17) uit de Hervormde Kerk in Rouveen.

“Bij ons is het zo dat je wel een broek aan mag naar de kerk, maar iedereen heeft toch liever dat je een rokje aandoet.”

Freedom, Freedom, Freedom!

Marilène (17) uit de Oosterkerk in Zoetermeer.

“In onze kerk is eigenlijk alles mogelijk. Iedereen doet waar hij/zij zich goed bij voelt. Ik trek zelf altijd een rokje aan maar bij ons zijn er ook veel broeken te zien.” 

Lotte (22) uit Free Gospel Church in Venlo.


“In mijn kerk is er geen kledingvoorschrift, je mag komen zoals je bent, net zoals bij God.” 

Fleur (20) uit GKV Poortkerk in Veenendaal.

“Bij mijn kerk mag je zijn wie je bent, rokje of een broek is helemaal oké! Korte mouwen of zelfs geen mouwen is geen probleem! Ook met slippers in de zomer of korte broek ben je welkom.” 

Joy (14) uit Beth Refajah in Hardinxveld-Giessendam.

“Wij mogen gewoon alles aan. Het maakt niet uit of dat een rokje of een broek is.”

Jette (18) uit Zijdekerk in Boskoop.

“In mijn kerk mag je als vrouw een broek aan en blote schouders zijn prima. Als het maar niet té is maar dat spreekt voor zich. Gewoon aan doen waar jij je goed bij voelt!”

Emily (21) uit VBG in Groningen.

“Bij ons mag je alles aan wat je maar wil! God accepteert iedereen!”

Wil je de volgende keer ook meedoen? Stuur ‘KERK AAN’ naar 06-83673700 en wij sturen je elke week een vraag. Dan mag jij vertellen hoe dit onderwerp in jouw kerk gebruikelijk is. En wie weet kom je dan ook op de site!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡