Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een kijkje achter de schermen bij de organisatie van de EO-Jongerendag...

2 november 2022 · Leestijd 4 min

Meer dan een half jaar van tevoren starten we al met de organisatie van de EO-Jongerendag. Maar wie zijn de mensen die allemaal meewerken en wat vinden ze zo bijzonder aan de EO-Jongerendag?

Hoofd EO BEAM Maarten Vermeulen (43)

"Lang voordat de eerste lampen in Ahoy hangen begint mijn werk al, samen met een klein team ben ik verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de EO-Jongerendag. Ik voer veel gesprekken met betrokkenen en overleg met presentator Joram Kaat en de sprekers over de inhoud. Op deze dag ervaren duizenden jongeren dat ze niet alleen zijn. Ze horen dat God van ze houdt zoals ze zijn, dat ze goed genoeg zijn. Dat is goud."

Dat is goud
Vrijwillgerscoördinator Natasja den Boer (52)

"Ik heb het voorrecht om een grote groep van wel 200 bevlogen vrijwilligers aan te sturen tijdens de EO-Jongerendag.De dag sluiten we altijd af met alle vrijwilligers door te delen wat we hebben gezien en meegemaakt. Daar horen we dan de mooiste dingen, over jongeren die geraakt zijn door een toespraak of lied, de keus maken voor God of over vrijwilligers die zelf geraakt zijn door iets wat gezegd werd wat zij precies nodig hadden. Het is ontzettend bijzonder om met zo’n grote groep christelijke jongeren bij elkaar te kunnen zijn op een groot feest met mooie inhoudelijke elementen. Dat gun je toch iedere jongere!?"

Producer Mariëlle Stip-Lubbersen (31)

"Tijdens de EO-Jongerendag ben ik productioneel eindverantwoordelijk. Ik stuur alles aan wat praktisch geregeld moet worden. Dat houdt in dat ik de begroting beheer en aanspreekpunt ben voor leveranciers en collega’s. Ik houd mij bezig met alles wat er voor bezoekers nodig is zoals de tickets en looproutes en ik maak van tevoren planningen voor de dagen die we in Ahoy zijn. Afgelopen jaar mocht ik voor het eerst meewerken, Wat ik echt mooi vond was dat het tijdens een getuigenis of gebed muisstil was in Ahoy maar tijdens bijvoorbeeld de finale act iedereen echt losging en feest vierde. Ik heb de jongeren zo zien genieten, daar doe je het voor. Jongeren die samen hun geloof vieren die dag. Zo gaaf!"

Regisseur Bas van Oort (43)

Mijn rol bij de EO-Jongerendag is het regisseren van de camera’s voor op het grote schermen voor de registratie op de livestream. Ik vond het optreden van NewsBoys in 2014 echt het hoogtepunt, ik hoop dat ze nog een keer terugkomen op een EO-Jongerendag in de toekomst. Het is een uniek evenement waar elk jaar weer heel veel jongeren naar uitzien en met veel plezier op terugkijken. Het zou zonde zijn als dat er niet meer is.

Het zou zonde zijn als het er niet meer is
Presentatiecoach Gabriëlle Dik (50

Ik coach de jongeren die tijdens de EOJD hun getuigenis gaan geven. Ik help hen bij het vormgeven van hun verhaal en ik geef tips hoe je het beste kan omgaan met spanning en hoe je op zo’n groot podium je getuigenis goed overbrengt. Elk jaar is het weer bijzonder om te zien hoe deze jongeren de stap nemen om hun kwetsbaarheid te laten zien en hun (vaak) heftige verhaal te vertellen aan zo’n groot publiek. Van tevoren zijn ze vaak heel gespannen maar als ze eenmaal op het podium staan delen ze vol passie hun getuigenis. Je ziet de spanning dan van hen afglijden. Die gebeurtenis heeft altijd een enorme impact op henzelf, maar ook op de jongeren in de zaal. Vaak krijgen ze achteraf enorm veel reacties van mensen die door hun verhaal geraakt zijn. Dat is prachtig! Vaak sta ik dan zelf ook met tranen in mijn ogen naast het podium. 

Door jouw hulp wordt de EO-Jongerendag 2023 mogelijk

De EO-Jongerendag is dé plek waar duizenden jongeren uit alle kerken en daarbuiten bij elkaar komen en zien dat ze niet alleen staan in hun geloof. We houden de ticketprijs al jaren laag, zodat elke jongere de kans krijgt om de dag te bezoeken. De echte kosten liggen veel hoger. Als EO kunnen we dit niet zonder jouw steun organiseren! Help jij mee?

Steun ons!
Joram: 'Samen in actie voor de EO-Jongerendag!'

Lees ook over:

Joram: 'Samen in actie voor de EO-Jongerendag!'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡