Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Een hele christelijke kledinglijn is mijn droom'

22 april 2016 · Leestijd 3 min

Evangeliseren lastig? Niet met de fashion van Helder. De teksten zijn zo duidelijk dat je zelfs niemand meer hoeft aan te spreken om het evangelie te kunnen delen. "Dit is echt mijn passie," aldus de jonge ondernemer.

Hoe kwam je op het idee om christelijke fashion te verkopen?

“Een poos geleden zocht ik op internet naar shirts met Bijbelteksten omdat ik die in christelijke films tegenkwam. Ik kwam uit op een Amerikaanse site en bestelde drie T-shirts, maar door de hoge verzendkosten kwam het totaalbedrag op meer dan honderd dollar uit. Toen dacht ik: zoiets moet er ook in Nederland komen.” Hoe kwam je erbij om zelf een webshop te beginnen?
“Inderdaad. Inmiddels deed ik hbo Associate Degree Ondernemen en daarvoor moest ik in mijn tweede jaar een onderneming starten. De puzzelstukjes vielen niet gelijk op hun plek hoor, eerst dacht ik aan een boekhoudkantoor (omdat ik eerder al mijn boekhouddiploma haalde) en later aan een dansschool (omdat ik van dansen houd). Ik wist niet zo goed welke kant ik op wilde en sprak toen een ondernemer die een wijze raad gaf: je moet iets doen waar je passie ligt. Al snel kwam ik bij Jezus uit, Hij en ik zijn onafscheidelijk. En toen dacht ik ineens aan die Amerikaanse T-shirts en mijn idee om dat naar Nederland te halen.” En toen?
“Eerst ging ik eens flink research doen of er echt niet al zo’n Nederlandse webshop bestond. Dat was gelukkig niet het geval. Toen heb ik er veel voor gebeden, ik wilde weten of dit ook Gods plan was. Ik startte een marktonderzoek en daaruit bleek dat er zeker vraag naar was. Veel mensen waren enthousiast en God bleef het op mijn hart drukken. Toen dacht ik: ik begin gewoon, ik zie wel wat er van komt.”  Wat wil je met je kledinglijn bereiken?
“Een belangrijk doel van Dress4Christ is het evangelie verkondigen. Veel christenen vinden evangeliseren lastig, maar met een T-shirt of hoodie met een Bijbeltekst wordt het ineens een stuk makkelijker. Je hoeft er niet eens je mond voor open te doen. Je kleding is ook fair, is dat bewust?
“Zeker. Ik vind dat je als christen zo goed mogelijk je best moet doen voor een eerlijke wereld. Dus ik ben blij dat de kleding die ik verkoop niet alleen fijn is voor de drager, maar ook eerlijk voor de maker.” Wat voor reacties krijg je als je een van je eigen T-shirts draagt?
“Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen kleding te dragen. Vaak kijken mensen even extra goed om te lezen wat er precies staat. Sommigen lopen verder, anderen zeggen: cool shirt en weer iemand anders stelt een vraag. Dat is precies het doel van mijn kledinglijn: dat mensen vragen stellen over Jezus.”  Wat zijn je toekomstplannen?
“Nu is het vooral een kwestie van T-shirts bedrukken, maar ooit wil ik echt een hele christelijke kledinglijn. En dan niet op alle artikelen een hele grote tekst hoor, maar in een blouse een klein label bijvoorbeeld. Modieuze kleding met een christelijke touch.” Check op www.dress4christ.nl Helders vette shirts!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡