Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dwight Dissels spreekt én zingt zondag in de BEAM Kerkdienst: "Ongeïnteresseerde jongeren vind ik interessant”

4 september 2020 · Leestijd 4 min

Zondag is het weer zover: de BEAM Kerkdienst gaat van start. De eerste keer wordt afgetrapt door niemand minder dan zanger en spreker Dwight Dissels! Hij zal vertellen over Gods plan met jouw leven. Wij spraken hem over de dienst. “Er is gezonde spanning. Maar ik moet blijven bedenken waarom ik daar sta: om mensen over te God vertellen.”

Waarom wilde je meedoen?

“Twee vrienden van mij, Shelton en Godwin, hebben allebei gesproken in de BEAM Kerkdienst. Zij waren zo enthousiast dat ze mij vroegen of ik het ook zag zitten. Via via ben ik hier dus terecht gekomen. Het is een mooi idee dat ik straks in 9 minuten tijd misschien wel levensveranderende woorden kan spreken. Dat lijkt misschien kort, maar ik weet zeker dat het goed komt.”

Vind je dit spannend?

“Zelf ben ik vanaf 2012 actief als tienerleider in mijn kerk. Daarnaast spreek ik elke maand één of twee keer in verschillende kerken, dus ook dat ben ik wel gewend. Natuurlijk is er gezonde spanning, maar dat lijkt me alleen maar goed. Ik moet gewoon blijven bedenken waarom ik daar sta: om mensen over te God vertellen.”

Wat spreekt jou zo aan in jongeren?

“In mijn tijd als jongerenwerker heb ik gezien hoe woorden uit de bijbel hoop kunnen geven, kunnen bemoedigen of zelf mensen het geloof kunnen laten behouden. Het meest word ik gemotiveerd door jongeren die totaal geen interesse hebben in het geloof. Dat triggert me om extra actief te zijn, om hen toch iets mee te kunnen geven. Jongeren zijn bovendien het meest eerlijke publiek. Ze laten het duidelijk weten als ze ergens geen zin in hebben, maar als je ze eenmaal weet te raken zie je vaak ook echt verandering.”

Wat betekent het geloof voor jou?

“Het is de basis van waaruit ik leef. Het geeft hoop en helpt me met keuzes maken in tijden van onzekerheid. Zo ook in de tijd waarin we nu leven. Voor sommigen is de toekomst heel onzeker. Het zou me angstig maken als ik die hoop nu niet zou hebben, als ik niet zou weten waar ik aan toe ben. Mijn geloof geeft me daar rust in. Voor mijn preek heb ik gekozen voor het thema ‘Gods plan met jouw leven’. Ik weet zeker dat God vanaf jouw geboorte al heeft uitgestippeld hoe het voor jou zal gaan. Juist dat geeft hoop en zekerheid.”

Zie je Gods plan ook terug in jouw eigen leven?

“Ik ben zelf actief in muziek, en de afgelopen maanden heb ik veel boekingen zien verdwijnen. God heeft al die tijd voor me gezorgd. Het zijn de kleine dingen waarin ik dat terugzie. Niet alleen grote wonderen als genezing raken me, maar ook het feit dat we nog steeds een dak boven ons hoofd en genoeg te eten hebben. Dat is een zegen van God.”

Wat hoop je bereiken met je preek?

“Mijn doel is om mensen een beetje wakker te schudden en te bemoedigen. Ik hoop mensen te helpen beseffen dat God er is en dat Hij er altijd is geweest, ook al voelt Hij misschien ver weg. De wetenschap dat God altijd maar één gebed van je verwijderd is, dat hoop ik mee te geven. Ook in deze tijd, ondanks alle omstandigheden: houd Hem op je radar.”

Kijk ook!

Komende zondag om 11.00 zijn we weer live op NPO2 en op YouTube. We blijven zingen met de BEAM Worshipband en chatten erop los via youtube.com/eobeam. Tot dan!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡