Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Driezum | "Naar de kerk gaan is een traditie”

9 juni 2020 · Leestijd 3 min

Nu de (buitenlandse) zomervakantie op losse schroeven staat door het coronavirus, zullen we het dichter bij huis moeten zoeken. Gelukkig kent Nederland tal van prachtige plaatsen, maar die zijn lang niet allemaal even bekend. Daarom blazen wij onze oude rubriek - Biblebelt City Guide - nieuw leven in. Dit keer vertelt Thijs (15) over zijn dorp Driezum.

Altijd wat te doen

“In Driezum is altijd wat te doen. We hebben een mooie natuur en een prachtig bos waar je goed kan wandelen. Daarnaast hebben we een eigen voetbalvereniging. Vooral op het gebied van werk zit je in Driezum helemaal goed. Er zijn veel bedrijven zo'n 15 stuks, dat is heel veel voor een klein dorpje. Zelf werk ik bij mijn vader, hij heeft een eigen timmerbedrijf.”

Alleen bekenden

afbeelding

“Het is een klein dorp, maar dat vind ik juist zo leuk. Iedereen kent elkaar. Als ik naar school fiets kom ik altijd wel een bekende tegen. Toeristen zijn er weinig. We hebben wel één kleine camping.” 

Vrouwenvoetbal

“Een grote trots van het dorp: vrouwenvoetbal. Het vrouwenteam van Driezum heeft het super ver geschopt. Ze speelden mee in Portugal, maar werden net geen Europees kampioen. Maar toch tof dat zo’n team uit zo’n klein dorpje komt!”

Zondagstraditie

“Er zijn veel christenen in Driezum, dat is daar heel normaal. Daaraan merk je dat je in de biblebelt woont. Toch is dat voor veel mensen ook een reden om naar de kerk te gaan: pure gewoonte. Het is bijna een soort traditie om zondags de kerk te bezoeken.”

Aanraders

“Er is genoeg te zien! Jaarlijks zijn er de Paardendagen, een groot evenement in het laatste weekend van juli. Het is het grootste paardenevenement van Nederland. Dat doen we samen met een dorpje dat naast Driezum ligt, Wâlterswâld. Er zijn allerlei paardenshows en activiteiten. Daarnaast hebben we het evenement Lampex, waarbij je met een groepje vrienden 15 kilometer gaat lopen rond allerlei obstakels, een soort survivaltocht. En natuurlijk de Kennedymars, een grote wandeltocht van 80 kilometer. Sowieso een aanrader als je in Driezum bent: gewoon lekker gaan wandelen en te fietsen!”

Meer lezen over verschillende steden van de Biblebelt? Check hier alle steden waar al over is geschreven!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡