Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dorine verloor haar broertje aan kanker: “Er wordt altijd iemand gemist. Altijd.”

20 oktober 2020 · Leestijd 2 min

In 2019 overleed Dorines jongere broertje aan lymfeklierkanker. Een enorme klap voor Dorine en haar familie. In het EO-programma ‘Ik mis je’ vertelt ze over het leven en gemis van Pieter. “Hij en ik hadden een hele speciale band. We hoefden maar naar elkaar te kijken en we wisten hoe de ander zich voelde.”

Het broertje van Dorine, Pieter, kreeg lymfeklierkanker op 22-jarige leeftijd. Hij was een enthousiaste, fitte student tot hij zichtbaar aftakelde. “We zijn sterk met z’n allen en zetten alles op alles om eruit te komen met elkaar,” had Pieter gezegd. Hij studeerde Rechten en Midden-Oostenstudies. Voor zijn studie zou Pieter naar New York vliegen, maar in plaats daarvan belandde hij in het ziekenhuis.

Ik had hem stevig vast, terwijl we zijn lievelingsmuziek luisterden

“Ik kan niet onder woorden brengen wat het met me heeft gedaan,” zegt Dorine. “Pieter en ik hadden een hele speciale band. We hoefden maar naar elkaar te kijken en we wisten hoe de ander zich voelde.” Dorine beschrijft hoe het laatste moment dat ze samen deelde eruitzag: “We luisterden naar zijn lievelingsmuziek, terwijl ik bij hem lag. Ik had hem stevig vast en dat was heel mooi.”

“Als ik het verdriet van mijn ouders zie, voel ik dat door mijn hele lijf.” Dorine legt uit heel graag de pijn te willen verzachten, maar te begrijpen dat dat niet kan. “Er wordt altijd iemand gemist in ons gezin en dat zal niet veranderen.” Met een brok in haar keel zegt ze: “Ik weet dat hij in de hemel is en dat hij over ons waakt. Dat geloof ik.”

Bekijk de volledige aflevering van het EO-programma ‘Ik mis je’ hier.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡