Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jiska: "Door de Instagram van BEAM merk ik dat ik niet alleen ben"

25 juni 2020 · Leestijd 3 min

Jiska (13) is sinds afgelopen maandag lid van BEAM. “Mijn moeder zei dat ik lid kon worden en ik vond dat wel een tof idee!” Jiska stuurde ons via Instagram een berichtje dat BEAM haar helpt groeien in haar geloof en wij waren natuurlijk hartstikke benieuwd waar dit dan precies door komt.

Jiska: “Door mijn christelijke opvoeding las ik elke avond voordat ik ging slapen in de Bijbel, maar de laatste tijd merkte ik dat dit veel minder werd. Er is gewoon zoveel afleiding door bijvoorbeeld mijn telefoon, dat ik het vaak vergeet. En als ik er dan wel aan denk, vind ik het echt moeilijk om de motivatie op te brengen. Mijn geloof zakte een beetje weg zonder dat ik dit echt door had.”

“Eerst scrollde ik BEAM een beetje voorbij op Instagram, maar de laatste tijd lees ik de interviews en columns echt en merk ik dat het me helpt om meer met mijn geloof bezig te zijn. Er komen op deze pagina veel jongeren voorbij zoals ik en daardoor denk ik: ‘Hey, ik ben niet alleen!’ Door deze verhalen krijg ik zin om meer van God te ontdekken. Ik kom er steeds meer achter dat God iemand is waar ik altijd naartoe kan, of er nu iets groots aan de hand is of wanneer ik me juist gewoon helemaal top voel: ik kan altijd mijn handen vouwen en bidden, dat is een heel fijn gevoel.”

Mijn moeder is enthousiast over BEAM geworden omdat ik elke zondag de tv aanzet met de BEAM Kerkdienst

“Mijn moeder kwam op het idee om te vragen of ik BEAM-lid wilde worden door de BEAM Kerkdienst die ik bijna elke zondag beneden in de woonkamer aan zet. Ik vind deze diensten leuk omdat ik goed begrijp wat er wordt gezegd. Door deze diensten heb ik veel meer zin om weer naar mijn eigen kerk te gaan als dit mag met de coronamaatregelen. Dit jaar zou ik trouwens ook voor het eerst naar de EO-Jongerendag gaan, maar dit is verschoven naar volgend jaar. Nou en of ik er dan bij ben!”

Tijdens Missie BEAM geldt; hoe meer mensen, hoe meer prijzen! Wil je die prijzen nou supergraag hebben, kijk dan hier hoe je mee kunt doen!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡