Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doodsoorzaak Truett McKeehan – zoon van TobyMac – bekend

23 januari 2020 · Leestijd 2 min

Totaal onverwachts kwam in oktober het nieuws dat Truett Foster McKeehan, de zoon van TobyMac, op jonge leeftijd was overleden. Ondertussen is zijn doodsoorzaak bekend: een onopzettelijke overdosis aan fentanyl en amfetamine.

Truett overleed op 23 oktober 2019 op 21-jarige leeftijd aan onopzettelijke overdosis aan fentanyl en amfetamine.

Fentanyl is een sterke pijnstiller, die nog sterker werkt dan morfine. Voor mensen met hevige pijn is dit een effectieve oplossing, maar helaas zorgt dit middel ook vaak voor sterfgevallen door een overdosis. In Amerika alleen al zijn er duizenden gevallen van onopzettelijke overdosissen die verband houden met fentanyl. Hiernaast werden er sporen van amfetamine in Truetts bloed aangetroffen, dit is een andere benaming voor de drug speed.

21 years

TobyMac heeft in meerdere Instagram posts laten merken dat hij zijn zoon erg mist. Recent heeft hij zelfs een lied 21 years geschreven, als herinnering aan zijn oudste zoon. Truett was net als zijn vader erg muzikaal en bracht al meerdere nummers uit, waarvan sommigen ook in combinatie met zijn vader TobyMac. Hij stierf enkele dagen na zijn eerste liveshow.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

TobyMac en zijn vrouw Amanda richtten na de dood van hun oudste zoon een stichting op voor jongeren met grote dromen die ze niet kunnen verwezenlijken door een gebrek aan geld. TobyMac schreef hierover op Instagram: “Sinds zijn 12e wist hij (Truett, red.) al dat hij muziek wilde maken. Dromen zijn zo belangrijk voor opgroeiende kinderen. We willen dit fonds gebruiken om kinderen hun dromen te laten volgen. Truett zou het geweldig hebben gevonden.”

Lees ook: TobyMac reageert op overlijden oudste zoon

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡