Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dominee Piet beoordeelt muziek van Billie Eilish: “Wat tegenstrijdig!”

19 februari 2020 · Leestijd 3 min

Samen met Joram kijkt Dominee Piet naar een muziekvideo van de wereldberoemde Billie Eilish. Het lied heet ‘All the good girls go to hell’: een titel waar dominee Piet direct al een beetje twijfels bij heeft. “Ik weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet hoor!”

Over Billie Eilish

Aangezien Dominee Piet nog nooit van Billie Eilish gehoord heeft, geeft Joram wat achtergrondinformatie. Billie is 17 jaar, komt uit Amerika en heeft het Ziggo Dome in drie minuten uitverkocht met haar ‘When we all fall asleep where do we go?’ tour. Dominee piet vraagt zich af of het wel goed is dat een meisje van nog maar 17 een concertzaal in 3 minuten uitverkoopt waarop Joram antwoord: “Heb jij wel eens een kerkzaal in 3 minuten vol gekregen?” Dominee Piet lacht het weg en ze starten de videoclip.

‘All the good girls go to hell’

De videoclip begint direct al met een paar heftige beelden. Billie valt uit de hemel naar beneden. Ze moet in de videoclip een vallende engel voorstellen die terechtkomt in een nogal slecht ogende wereld. Ze sleept zichzelf door de olie en de modder heen. "Ze kijkt niet zo opgewekt,” merkt Dominee Piet op. Joram grapt dat ze waarschijnlijk niet naar Opwekking is geweest.

In de videoclip gebruikt Billie heel vaak het woord ‘zij’ in plaats van ‘hij’ als het over God gaat. Een bijzonder iets omdat wij God als een ‘hij’ beschouwen. Maar Dominee Piet zegt dat het wel vaker voorkomt: “In de Bijbel wordt God weleens als vrouw betiteld door sommige profeten.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tegenstrijdig

Dominee Piet merkt op dat het deuntje van ‘All the good girls go to hell’ wel heel tegenstrijdig is met de tekst van het liedje: “De muziek is bijna vrolijk en liefelijk, met een lekkere groove, terwijl de rest van het nummer heel duister is.” Het nummer gaat over het klimaat en dat de wereld steeds harder achteruitgaat. “Ze zegt eigenlijk dat we het hebben verpest en het geen zin meer heeft ” merkt Joram op. “De duivel en God spelen onder een hoedje in het liedje” reageert dominee Piet. Het liedje komt een beetje zwaar en deprimerend over volgens de dominee. “Die Billie heeft een duister wereldbeeld.”

“Het is een hele bizarre clip en je hebt me voor een lastig thema gezet joh!” geeft de dominee als eindconclusie.

Maandag kijken we met Dominee Piet naar christelijke memes, dus houd ons YouTube-kanaal in de gaten!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡