Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doe vandaag iets liefs op Giving Tuesday! Wat houdt het in?

2 december 2019 · Leestijd 2 min

Na alle inkoopgekte van Black Friday en Cyber Monday is het vandaag tijd voor een nieuwe ‘themadag’: Giving Tuesday! Waarom bestaat deze dag en wat kun je ervan verwachten? Dat lees je hier!

Zoals veel hypes, is ook Giving Tuesday over komen waaien uit Amerika. De dag vormt een tegenhanger voor de grote koopevenementen Black Friday en Cyber Monday. In plaats van spullen inslaan voor jezelf, staat Giving Tuesday in het teken van geven aan de ander. Inmiddels is de actie – die het geefseizoen inluidt - uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Organisaties, bedrijven en gemeenschappen ondersteunen de doelen waarin zijn geloven. De een doet dit door geld te doneren aan het goede doel, de ander door actie te voeren of vrijwilligerswerk te doen.

Stripbijbels voor jongeren in Tanzania

Ook veel Nederlandse organisaties doen mee. Een van die organisatie is Ark Mission. Zij schrijven dat het doel van Giving Tuesday is om ‘echt een verschil te maken in gemeenschappen: dichtbij of aan de andere kant van de wereld.’ Ark Mission richt zich op het inzamelen van stripbijbels voor jongeren in Tanzania, supervet! Een van de medewerkers gaat zelfs op blote voeten van A naar B, om zich een beetje te kunnen verplaatsen in de mensen in Tanzania die vaak grote afstanden moeten lopen zonder schoenen. De organisatie daagt anderen uit om ook een challenge aan te gaan of om te doneren.

Wat geef jij op deze Giving Tuesday aan een ander?

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡