Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DOE MEE: Gigantische golf van positieve woorden door Nederland op donderdagmiddag 27 januari

24 januari 2022 · Leestijd 3 min

Het gaat niet lekker: veel jongeren zijn eenzaam, mensen lijken steeds verder uit elkaar te groeien en we gaan als land van de ene naar de andere lockdown. Het voelt best wel machteloos, maar wij geloven dat er tóch iets is wat wij allemaal kunnen doen, namelijk: positieve woorden spreken. Daarom roepen wij heel Nederland op om donderdag 27 januari om 16.30 uur de telefoon erbij te pakken en iemand een bemoedigend bericht te sturen. Op deze manier gaat er een golf van positiviteit door Nederland, want woorden hebben kracht. Speak Life: Doe jij ook mee?

Wat gebeurt er op donderdag om 16.30 uur?

Donderdag 27 januari om 16.30 uur is het hoogtepunt van deze Speak Life actie. Op de BEAM-redactie tellen we de hele week af naar dit moment en gaan we om 16.30 uur live op Instagram (@EOBEAM) om allemaal tegelijk onze positieve berichten te versturen en met elkaar te delen wat voor reacties we erop krijgen. Meld je voor die tijd via bovenstaande knop aan zodat we weten hoeveel honderden positieve berichten gestuurd gaan worden donderdag. We gaan Nederland verrassen!!1!

Naar wie kan ik een bericht sturen?

Dat is helemaal je eigen keuze! Denk eens na of er mensen in jouw omgeving zijn die het zwaar hebben: misschien zit iemand die je kent in quarantaine of is hun huisdier net overleden, het mag van alles zijn. Ook kan je juist een bericht sturen naar iemand die je vrijwel elke dag ziet, maar tegen wie je nooit echt uitspreekt wat hij of zij voor je betekent, denk aan een ouder, broer, zus, opa of oma. Heb je niemand in je omgeving die je graag een bericht wilt sturen? Doe eens gek en DM gewoon iemand die je volgt op Instagram: Linda de Mol die het even pittig heeft nu, jouw favoriete kandidaat van Wie Is De Mol of een voetballer die jij inspirerend vindt. Positiviteit kan nooit kwaad, dus laat je niet tegenhouden en stuur dat bericht gewoon!    

Wat kan er in mijn bericht staan?

Nogmaals: dit mag je natuurlijk helemaal zelf beslissen. Jij kan het beste aanvoelen wat een ander nodig heeft. Als je toch wat inspiratie nodig hebt: denk aan de dingen die jij waardeert in de ander, benoem deze. Het hoeft niet lang, een compliment kan juist kort en krachtig zijn. Misschien is er een mooie herinnering die je samen met deze persoon hebt gemaakt, beschrijf waarom dit zo belangrijk voor jou was. En wetenschappelijk bewezen: een concreet compliment over iemands karakter of gedrag is fijner om te krijgen dan een algemeen compliment zoals: 'Je bent een topper.' Probeer dus specifiek te zijn en te benoemen wat je dan precies zo top aan die ander vindt! 

We hopen dat ook jij mee doet met deze actie donderdag! Een kleine moeite maakt een ontzettend groot verschil: geef je op en speak life!!

EO-JONGERENDAG 2022 IS UITVERKOCHT 🤩🥳

Lees ook over:

EO-JONGERENDAG 2022 IS UITVERKOCHT 🤩🥳

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡