Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DOE MEE: Doneer simkaarten voor Oekraïense vluchtelingen!

21 maart 2022 · Leestijd 2 min

Altijd eindeloos veel MB's bij de hand en als je eigen data op is, kun je altijd nog die van je ouders afpakken of is WiFi je beste vriend. Maar wat nou als je niet zo makkelijk telefonisch contact kan leggen? Veel Oekraïense vluchtelingen kunnen hun ouders of vrienden niet bereiken. Daarom willen we samen met jullie deze mooie actie doen!

Wat?

Veel mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld in Oekraïne, volgens de laatste berichten gaat het om bijna 3 miljoen mensen. Dat zijn voornamelijk vrouwen, kinderen, en ouderen. De mannen moeten in Oekraïne blijven om hun land te verdedigen. Zo worden gezinnen uit elkaar gehaald. Lang niet iedereen kan vluchten en het lukt ook niet altijd om bij bekenden in de buurt te blijven. Verschillende organisaties zorgen voor opvang, vervoer, eten en drinken, maar wat er nog nodig is om contact te houden met je familie en vrienden is belminuten of een simkaart die ook buiten Oekraïne werkt.

Hoe?

Voor tien euro heeft één persoon al een simkaart, hiermee kunnen ze hun geliefden bereiken. Een simkaart uit Oekraïene werkt vaak niet in andere landen. De meeste mensen hebben dus wel een telefoon, maar geen manier om te bellen. Samen met EO Metterdaad kunnen we ervoor zorgen dat mensen weer in contact komen met achterblijvers.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Doneer

Voor €10,- zorg je ervoor dat één persoon een simkaart krijgt, en de mogelijkheid heeft om mensen te bereiken. Laten we 500 simkaarten bij elkaar verzamelen. Doneren kan hieronder (en ieder bedrag is welkom!). 

DONEER

Zodra we voldoende geld hebben opgehaald voor simkaarten wordt de opbrengst besteed aan andere materialen die de vluchtelingen nodig hebben, zoals kleding en voedsel.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡