Ga naar submenu Ga naar zoekveld

KIJKEN: indrukwekkende docu over de intensive care tijdens corona

7 april 2020 · Leestijd 2 min

Voor de documentaire ‘Levenslucht’ volgde filmmaker Jessica Villerius artsen en verpleegkundigen die op de intensive care-afdelingen werken. Hun werk ziet er door het coronavirus heel anders uit dan gemiddeld. Dokter Oscar Groot: “Ik vind dat mensen moeten weten dat de situatie echt heel ernstig is. Deze stille ramp gaat veel slachtoffers eisen…”

De documentaire is in een week tijd opgenomen. Aan het begin van de docu zie je hoe ziekenhuizen zich voorbereiden op een grote groep nieuwe patiënten en aan het eind blijkt dit realiteit te zijn. Superheftig dat het aantal patiënten tijdens het maken van ‘Levenslucht’ bijna verdubbeld is!

'Het gaat heel heftig worden'

“Ik twijfel of iedereen wel in de gaten heeft dat het echt wel heftig gaat worden…” zegt longarts Michiel Spanbroek geëmotioneerd in de docu. “Houd je alsjeblieft aan de voorgezette regels, dat is zo belangrijk!” Hiermee bedoelt hij het houden van sociale afstand en thuisblijven. Want hoe hard ze in het ziekenhuis ook werken, dit probleem moeten we met elkaar als bevolking doen. “Iedereen moet écht de schouders eronder zetten; dit is niet iets wat we alleen kunnen.”

Met nietalleen.nl verbinden we tijdens de coronacrisis mensen die willen helpen aan hulpvragers. Zo staan we klaar voor elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen. Meld je aan als je wil helpen of geholpen worden!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡