Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DOCENTEN WILLEN NIET DAT JE DIT LEEST: spiektips en smoesjes

31 maart 2017 · Leestijd 3 min

BEAM was afgelopen week op het Corderius College in Amersfoort. Daar zijn we de oude schooltijd in gedoken en hebben voor jou de 7 beste spiektips en 4 meest gebruikte smoesjes opgedoken! Zodat jij de hoop in tentamentijd niet verliest! We hebben zelfs een spiektip voor gevorderden gevonden!

Denk jij dat je smoesjes mag gebruiken? Of is het beter om dat niet te doen? We doen het allemaal wel eens, toch? En spieken, mag dat? De vier meest gebruikte smoesjes Stel, je moet een verslag inleveren, een toets maken, een voorgangsgesprek met je mentor voeren of bij de conrector op bezoek komen en je hebt dringend een smoesje nodig. Wat zeg je dan? 1. “Ik kan helaas niet komen vandaag. Wat ik heb? Nou ja, gewoon. Ik ben ziek.”
2. “Dag meneer Conrector meneer, hierbij mijn essay van 8000 woorden. Ik hoop dat het is zoals u bedoelde, ik heb er erg mijn best op gedaan! Wat? Oh, bijlage vergeten.” (Paar dagen extra de tijd!)
3. “Ja, goedemorgen. Ik kan helaas niet komen. Nee, ik zit helemaal aan de grond, omdat mijn relatie net uit is. Hoezo wist u niet dat ik een relatie had? Die heb ik wel! Of nou ja, had dan. Echt.”
4. “Mijn naakte molrat is dood. Ik heb een rouwperiode ingesteld van zeven dagen. Tot ziens.” De 7 beste spiektips
Als je nou niet onder de deadline vandaan komt, maar toch echt bij je toets, tentamen of S.O. moet zijn, kun je altijd deze spiektips nog gebruiken. 1. Zorg ervoor dat je bij je vorige tentamen een paar extra velletjes papier vraagt die je leeg mee naar huis neemt. Schrijf ze thuis vol met een samenvatting voor je volgende tentamen en leg ze tijdens de toets stiekem op tafel. Iedereen zal denken dat je gewoon veel schrijft.
2. Scan het etiket van je drinkflesje in en vervang de kleine lettertjes in Paint of Photoshop door jouw antwoorden. Printen, plakken en klaar voor de toets!
3. Voer in je grafische rekenmachine een samenvatting in.
4. Heb je een open boek toets? Vervals dan een aantal pagina’s, zodat daar de juiste antwoorden op staan!
5. Leg je boek op de wc. Tijdens de toets even vervelend hoesten, vragen of je water mag halen en huppakee, toets is binnen!
6. Schrijf je spiekbriefje op een zakdoek. Komt de leraar te dichtbij? Snuiten! (Niemand die het dan nog wil controleren…)
7. Leer morsecode. Spieken voor gevorderden
Deze techniek hebben we helaas nog niet zelf kunnen testen, maar het komt op het volgende neer: 1. Ken je die ene piep nog die je op je telefoon kunt afspelen die alleen jongeren horen en voor volwassenen onhoorbaar is? Nu, let op. Neem je eigen stem op, terwijl je een samenvatting voorleest, laag en langzaam. Verhoog de geluidsfrequentie op je computer tot boven de 18 à 20 kHz, zodat volwassenen het niet meer kunnen horen. Hierna kun je het zonder problemen afspelen in de klas. Iedereen kan het horen, behalve de docent! Je bent de held van de klas en (Zorg er wel voor dat je het een keer test, zodat je niet voor lelijke verrassingen komt te staan) Wat denk jij? Mag je dit soort spiektips of smoesjes gebruiken als je het echt nodig hebt?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡