Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DJ Flubbel: “In christelijke hardstyle vind ik rust”

9 september 2020 · Leestijd 5 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Zo sloeg DJ Flubbel het christelijke hardstyle straatje in. Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: DJ Flubbel.

Info

DJ Flubbel is begonnen met muziek maken in zijn jonge jaren. Op de middelbare school leerde hij voor het eerst over elektrische muziek en begon later muziek te maken onder de naam: DJ Flubbel. Hij heeft vier albums, een aantal EP’s en andere series uitgebracht. Door zijn muziek wil hij niks anders dan Gods liefde laten zien. Zijn nieuwste album heet ‘Christian Hardstyle Remix Project’.

Wat voor muziek maak je?

“Ik ben ooit begonnen met het maken van hardcore- en dancemuziek, maar heb uiteindelijk besloten alleen maar hardstylemuziek te maken. Dit genre is wat toegankelijker voor een jongere doelgroep en vind ikzelf ook leuker. In hardstyle kan ik rust vinden en emoties ervaren en verwerken. De scene van dit genre wordt steeds groter voor de jeugd en is dus een goede plek voor mij om over Gods liefde te vertellen. Er zijn jammer genoeg ook een hele hoop christenen die dit genre afkeuren. Ik zie reacties voorbijkomen van mensen die beweren dat housemuziek en hardstyle van de duivel komt en andere jongeren hiervoor waarschuwen. Ikzelf zie muziek als een taal, waar je positieve en negatieve verhalen mee kunt vertellen. De combinatie tussen geloof en muziek vind ik fantastisch. Veel jongeren spreken deze hardstyle-taal en dat wil ik gebruiken om hen in aanraking te laten komen met Gods liefde. Ik hoop dat jongeren God leren kennen door mijn muziek.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe doe je dat dan?

“Ik vind het belangrijk om een boodschap mee te geven in de muziek zelf door gebruik te maken van tekst; zo worden onder andere verschillende Bijbelteksten ingesproken door mijzelf, of worden bestaande fragmenten gebruikt in mijn nummers. Naast de tekst van de muziek wil ik dat de beelden bij mijn muziek nóg meer vertellen, dus maak ik voor elk nummer ook een videoclip die mijn verhaal versterkt.”

Wat voor verhaal wil je vertellen?

“Het allerbelangrijkste vind ik dat jongeren echt gaan zien dat God van je houdt zoals je bent. Dat Hij op je wacht en dat je nooit hoeft te veranderen voor Hem. Als ik kijk naar Jezus zie ik ook geen afwijzing, maar uitnodiging om te komen. Dat wil ik graag vertellen door mijn muziek.”

God houdt van je zoals je bent. Dat wil ik graag vertellen door mijn muziek.

Hoe reageren jongeren hierop?

“Ik heb meer dan een miljoen mensen mogen bereiken met mijn muziek, met dank aan de mogelijkheid te kunnen streamen op YouTube en Spotify en het delen op sociale media. Op deze manier wordt een ruim publiek bereikt en dat vind ik fantastisch. Ik krijg mee hoe heel veel mensen geraakt worden en hun hart aan Jezus geven. Ik mocht eens draaien op het Sound of Heaven festival, waar een oproep werd gedaan richting de jongeren om hun hart aan Jezus te geven. Ik zag tientallen jongeren naar voren komen om Hem te erkennen. Wel vind ik het belangrijk dat ik niet degene ben die dit allemaal doet, maar dat ik een schakeltje mag zijn om de liefde van God te laten zien hier op aarde. Helaas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, want ik krijg ook een hele hoop veroordeling vanuit voornamelijk radicale atheïsten. Zij reageren met enorme scheldpartijen en doodsverwensingen, wat ook maakt dat ik niet open ben over mijn woonplaats. Gelukkig lijken deze reacties steeds minder te worden.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Mijn nieuwe album is dus net uit en de komende tijd zal ik besteden aan het maken van video’s bij mijn nummers. Verder kijk ik lekker naar wat God voor mij in petto heeft. Hij mag mij daarin sturen, dus ik ben benieuwd!”

Waar gaat je nieuwste video over?

“Ik heb een remix gemaakt op het nummer ‘No longer slaves’. De video gaat over hoe we allemaal een periode hebben in ons leven waar we door de woestijn moeten. Dit staat symbool voor verloren en verdwaald zijn en dat kan heftig zijn. Als Jezus en het geloof centraal staan, wordt vrijheid bereikt en verdwijnt de angst. God reikt zijn hand naar ons uit en is als Vader beschikbaar voor ons. Hij pakt jouw hand als je dat toelaat en dat vind ik prachtig.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡