Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de vetste (zomer)baantjes!

9 juli 2018 · Leestijd 3 min

Het is zomer! Tijd om met je billen bloot melk uit een kokosnoot te drinken, toch? Nee joh! De vakantie is namelijk hét moment om flink geld te verdienen met een zomerbaantje. En die hoeven helemaal niet geestdodend te zijn.

1. Kiek 'm goan

Joran (19) is hiker-inspecteur. Een wat?! “Ik transporteer leaseauto’s van de ene naar de andere plek. Ook check ik de auto’s op eventuele schade.” En dat zijn niet zomaar auto’s… BMW’s, Mercedes en Audi’s zijn voor Joran de normaalste zaak van de wereld. VET! Lees hier het volledige interview.

2. Kistdrager

afbeelding

Maarten (23) draagt voor zijn bijbaan vaak een zwarte pantalon en een hoge hoed. Hij is kistdrager bij uitvaarten. “Bij sommige begrafenissen kom ik weinig te weten over de overledene: soms zelfs alleen een naam en de gezichten van nabestaanden. Maar wanneer ik verhalen hoor over waar iemand naar school ging of wat de mooiste karaktereigenschappen waren, dan wordt zo’n persoon zichtbaar. Dan dringt het ineens tot me door…” Meer lezen over deze intense bijbaan?

3. Op DIE fiets!

Annet (19) brengt een groot deel van haar zomervakantie door in de fietsenwinkel van Dwingeloo. Ze werkt daar als enige meisje. “De grote klussen laat ik over aan de jongens in de werkplaats, maar bijvoorbeeld het plakken van banden heb ik wel gewoon geleerd.” En hoe! Nadat Annet trots het resultaat liet zien – een geplakte band – werd er een punaise gepakt. “Ze staken hem doodleuk weer lek, onder het motto van: ‘Een beetje oefening is goed.’ Nou, lekker dan!” Lees hier verder.

4. Tschüs!

“Guten Tag, wie geht’s?” Op deze manier zal Vera (23) veel mensen begroeten. Ze is niet op vakantie in Duitsland, maar werkt er! “Als receptioniste van een groot Duits vakantiepark check ik mensen in en uit, verkoop ik wifitickets en behandel ik klachten.” Naast het feit dat Frau Bontekoe oefent voor haar studie Duits, verdient ze ook geld om haar sponsorkindje mee te onderhouden. Weiterlesen?

5. I'm lovin' it!

Henk-Jan (25) werkt nu bij BEAM maar had eerder een glansrijke carrière als mystery shopper bij McDonald's. Dit houdt in dat hij undercover een McDonalds bezocht om de kwaliteit en service te testen. “Gratis hamburgers eten, het was geweldig”, lacht Henk-Jan. Dat wordt smullen!

Heb jij deze zomer ook een vette, inspirerende, boeiende of unieke bijbaan? Laat het ons weten! Stuur een mail naar beamredactie@eo.nl of app naar 06 83673700.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡