Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de leukste christelijke datingsites en -apps

6 augustus 2019 · Leestijd 4 min

Vissen in de christelijke vijver kan goed op de EO-Jongerendag, Opwekking, de BEAM-fansquad (grapjeee) of in je kerk, maar online is natuurlijk helemaal makkelijk! Wij zetten de bekendste en leukste christelijke datingsites en -apps voor jou op een rijtje. Christelijke singles: let op!

Funky Fish

afbeelding

Over vissen in de christelijke vijver gesproken: Funky Fish! Deze christelijke datingsite noemt zichzelf de grootste van Nederland en België. Op de site vind je tienduizenden christelijke mannen en vrouwen tussen de 16 en 80 jaar. Met een gratis lidmaatschap kun je berichten en versturen, met een betaald lidmaatschap chatten, foto’s plaatsen en bekijken en anoniem profielen bekijken. Voor een jaar betaal je 39,50 euro.

Ohallo

afbeelding

Met Ohallo ontmoet je andere christelijke singles in een app op je telefoon. Daarop vind je uitgebreide profielen met iemands naam, leeftijd, foto’s en de afstand tussen jullie. Daarnaast ontdek je op het profiel van de ander hobby’s, kerkstroming, opleidingsniveau, foto’s en interesses. Na het bekijken van een profiel kun je met een like aangeven of je iemand leuk vindt. Vindt hij/zij jou ook leuk? Dan is er een match! Vanaf dat moment kun je met elkaar chatten.
Je moet minstens 18 jaar oud zijn om je aan te melden. Met het gratis account kun je ongeveer 10 likes/dislikes per 24 uur uitdelen. Neem je Ohallo Plus – een betaald account – dan kun je 25 likes/dislikes uitdelen per 24 uur. Ohallo Plus kost 4,95 euro per week.

Meer weten over het idee achter Ohallo? Lees het interview met oprichter David (21) hier!

ChristianMatch

afbeelding

Een datingsite waar je elkaar niet alleen via de chat ontmoet, maar ook tijdens evenementen. Bij ChristianMatch kun je namelijk regelmatig speeddaten. Toch is de site niet alleen gericht op singles die op zoek zijn naar een relatie. Je mag ook chatten als je met anderen over het geloof wil praten en nieuwe christelijke vrienden wil maken. De datingsite kent niet alleen privé-chats, maar ook groepsgesprekken. De eerste twee weken kun je de ChristianMatch gratis proberen. Uit veiligheidsoverwegingen kun je dan maximaal 5 mails per uur en maximaal 10 mails per 24 uur versturen. Als je een betaald account neemt, vallen deze beperkingen weg. Hoe duur een abonnement is, wordt niet (duidelijk) op de website zelf vermeld. Op andere (beoordelings)sites staat dat een abonnement ongeveer 5-7 euro per maand kost.

ROOTS

afbeelding

ROOTS is een christelijke datingsite die sinds april 2018 bestaat. De site – die ook als app te downloaden is – werd opgericht door oud-huisgenoten Rianne en Jorieke. Zij geloven dat een foto meer zegt dan 1000 woorden, dus kun je als gebruiker een collage maken van jouw interesses. Daarnaast kun je op jouw profiel in het kort standaardinfo weergeven als leeftijd, opleidingsniveau, beroep, kerk etc. Deze info wordt gebruikt voor de zoekmachine. Bovendien kun je een persoonlijkheidstest invullen waarmee de app jou kan matchen met bepaalde gebruikers. Een match ontstaat wanneer je een duimpje achterlaat op iemands profiel, een reactie onder een foto plaatst of een berichtje stuurt.
Met een gratis profiel kun je nieuwe matches bekijken, zoeken naar andere christelijke singles en liken. Om te chatten heb je een Full Membership nodig. Dit kost 8,50 euro per maand (voor een jaarabonnement).

Onze EO-collega’s van Visie spraken oprichters Rianne en Jorieke, check het interview hier.

Hebben we een leuke christelijke datingsite/-app over het hoofd gezien? Laat het ons weten! (06 83 67 37 00)

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡