Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de BESTE UITJES binnen Nederland

24 juli 2018 · Leestijd 3 min

ZOVEEL TIJD DEZE ZOMER!! Gelukkig is Nederland een vet leuk land en zijn er allerlei uitjes die je kunt doen om je te vermaken. We zetten voor jou even wat steengoede ideeën op een rij.

1. Boekenberg - Spijkenisse

afbeelding

Houd jij van boekenwinkels en loop jij altijd even naar binnen? Dan is de grootste boekhandel van Nederland in de vorm van een piramide zeker de moeite waard. Ook is het goedkoper dan een ticket naar Egypte. Win win. 

2. Drielandenpunt doolhof – Vaals

afbeelding

Het is sowieso awesome om een foto te maken waar je met je linkervoet in Nederland bent, met je rechtervoet in België en met je linkerhand in Duitsland. Om het de ervaring nog wat vetter te maken, is er een doolhof gebouwd: awesome. Zet Google Maps even uit en ga de uitdaging aan.

3. Kanovaren in de grachten van Utrecht

Niets is zo leuk als lekker dobberen op de historische grachten van het mooie Utrecht. Goed bereikbaar met OV ook, lekker centraal. Redacteur Wilke vindt dit zelfs zo leuk dat ze het tijdens werktijd doet. Wil je weten hoe haar collega Joram haar betrapte? Kijk dan deze BEAM Redactie TV aflevering terug vanaf minuut 6.00.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

4. Nationaal Militair Museum – Soest

Redacteur Charlotte is bovenmatig enthousiast over dit museum. “Je leert veel over de strijd van Nederland tegen andere naties maar ook juist over de strijd tegen het water. Het museum is groot opgezet en ziet er mooi uit. Alle voertuigen en tanks lijken misschien meer een mannending, maar ik vond het helemaal leuk. Het schijnt zelfs dat je als bezoeker deze zomer in een (mini)tank kan rijden. YES. Ps: Er is ook goede koffie.”

5. Parachutespringen op Texel

Redacteur Anouk is er – nu nog – enthousiast over: parachute springen boven Texel. “ZO MOOI.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

6. Door een - voor jou onbekende - stad slenteren

Leiden, Utrecht, Giethoorn, Haarlem, Delft, Urk, Breda, Den Bosch.. Misschien heb je al deze steden en dorpen al weleens hebt bezocht, maar heb je ze ECHT goed bekeken? Als toerist zonder doel kan je een stad echt leren kennen en de tijd nemen om rond te slenteren door de steegjes waar je normaal niet komt omdat je haast hebt en je de trein moet halen.

Heb jij nog geniale uitjes binnen Nederland die in deze lijst ontbreken? Laat het weten via app (0683673700) of DM ons via Instagram (EOBEAM). 

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡