Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dít zijn alle presentatoren van de EO-Jongerendag tot nu toe!

24 mei 2018 · Leestijd 3 min

De meeste trouwe EO-Jongerendag bezoekers weten wel wie dit feest aankomende zaterdag(!) presenteert - en dit de afgelopen vier keer heeft gedaan. Niemand minder dan onze Joram natuurlijk! Maar weet je ook wie het programma de voorgaande jaren aan elkaar praatte? Wij zetten de presentatoren van de afgelopen EO-jongerendagen voor je op een rij.

1975-1993 Jan van den Bosch

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien heb je hem wel eens voorbij zien komen. Jan van den Bosch is de nummer één presentator van de EO-Jongerendag, hij trapte de eerste twee jaar af en ook in de jaren daarna nam Jan de presentatie over. In totaal heeft hij maar liefst 18 jaar lang de EO-Jongerendag gepresenteerd. Inmiddels ken je hem misschien van het tv-programma Hour of Power, waar hij drie weken geleden ook Joram interviewde. Hieronder vertelt Jan hoe de Jongerendag jaren geleden nog naar koeien stonk, #party!

1977-1978 Nen van Ramshorst

Nen_van_ramhorst

Jan van den Bosch stond er niet altijd alleen voor. Het tweede en derde jaar van de Jongerendag deed hij dit samen met Nen van Ramshorst. We zullen het je niet kwalijk nemen als die naam je weinig zegt. Na deze twee jaar werd Nen namelijk docent op een middelbare school en ging ze de politiek in.

1979 Alma de Vries

Ook in het daaropvolgende jaar stond Jan er niet alleen voor, dit keer werd hij vergezeld door Alma de Vries. Ook dit zal je niet meteen bekend voorkomen. Vanaf 1980 was ze namelijk al niet meer op de tv te zien en ging ze verder achter de schermen als regisseur van onder andere verschillende kinderprogramma’s. Ze is zelfs ZO ver achter de schermen verdwenen dat we geen foto van haar konden vinden.

1993-2004 Bert van Leeuwen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hè hè, eindelijk een bekende naam (toch?). Vanaf 1993 nam Bert van Leeuwen het stokje langzaam over van Jan. Het eerste jaar deden ze het nog samen, daarna stond Bert er alleen voor. En om tussendoor nog even een goede indruk te krijgen van hoe het er door de jaren heen uitzag, nou zo dus:

2004-2007 Frank van der Velde

Na een jaar samenwerken met Bert van Leeuwen, nam dit keer Frank van der Velde de presentatie over. Frank was toentertijd onder meer de hoofdredacteur van BEAM (toen nog RondUit). Inmiddels heeft hij zijn eigen mediabedrijf ‘Frank en Vrij Media.’

2008-2014 Manuel Venderbos

Manuel-Venderbos-EOJD-2013-2

Waarschijnlijk is dit de meest bekende naam die je tot nu toe bent tegengekomen. Vanaf 2008 was Manuel niet alleen een bekend gezicht bij de EO-Jongerendag, maar ook van programma’s als Jong. Inmiddels ken je hem wellicht van het wetenschappelijke programma Galileo.

2015-2018 Joram Kaat

EO-Jongerendag-2017---Joram-Kaat

Deze naam zegt je waarschijnlijk ook niks. GRAPJE! Joram trok in 2015 al de stoute schoenen aan en klom op het podium. Sindsdien is hij niet meer weg te denken en hopelijk mogen we hem voorlopig nog even houden!

Bekijk hier nog meer throwback van de EO-Jongerendag!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡