Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit maakt mijn leven de moeite waard

22 januari 2017 · Leestijd 3 min

Gezellig weekthema: de dood. Gelukkig zijn er ook een heleboel mooie dingen die het leven meer dan de moeite waard maken. De redactie noemt er even een paar:

Joram

“Ik wil absoluut nog niet dood omdat ik het gevoel heb dat ik net begonnen ben hier op aarde. Ik wil nog zoveel doen, leren, ontdekken, ontmoeten en meemaken. Ik hoop ooit als ik oud ben een moment te hebben dat ik denk: nu is het goed geweest. Veeg mij maar op. Ik denk dat dat de komende 80 jaar nog niet gaat gebeuren. Maar goed, je weet het allemaal niet he. Mijn oma zei altijd: ‘Je moet leven met de dagen die je hebt.’ Dus pluk de dag. Leef in het nu. Of zoals Vodafone ons zo mooi vertelde: make the most out of now. AMEN!”

Danielle
“Wat het leven de moeite waard maakt zijn de kleine dingen. Ironisch eigenlijk, want in mijn dagelijks leven streef ik juist de grote dingen na: zichtbaar succes, ultiem geluk en eeuwige roem. Om er dan ’s avonds aan het eind van de dag opnieuw achter te komen dat ’t zo tijdelijk is. Echt mooie dingen vragen namelijk niet om aandacht, die zijn er gewoon. Bijvoorbeeld de ochtendnevel op een koude januaridag en de geur van gemaaid gras in de zomer. Uiteindelijk maakt dat me gelukkig, en misschien nog wel belangrijker: dankbaar.”

Arachne

“Iedere dag weer als ik uit mijn bed spring, is een avontuur. Daarnaast heb ik nog 1001 dromen, 1001 plekken in de wereld die ik wil zien, 1001 gerechten die ik wil maken, 1001 verhalen die ik nog moet schrijven, 1001 mensen die nog van Jezus moeten horen, en graag trouw ik ooit nog eens met een duizelingwekkende man voordat ik dood ga met wie ik (nee geen 1001) kinderen krijg.”

Wilke

"Wat mijn leven de moeite waard maakt, zijn de kleine geluksmomenten. Als ik heimwee heb of iemand mis, mis ik eigenlijk nooit de bijzondere dingen, maar altijd de gewone: de geur van eten als ik thuis kom en mijn huisgenootjes hebben gekookt, de stem van iemand waarvan ik houd, de manier waarop diegene lacht. Die kleine dingen maken mijn leven heel mooi."

Henk-Jan

“Ik blijf hier graag nog even rondlopen omdat er nog veel te veel toffe dingen zijn om te doen hier op aarde. Mooie reizen naar verre landen, het maken van een eigen documentaire en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Megan
“Er zijn nog te veel dingen die ik nog zou willen voelen en beleven. Het zou niet zo mogen zijn dat het vroeg stopt. Mijn lieve vriend, familie en vrienden zijn absoluut de moeite waard om te blijven leven. Ik wil nog absoluut niet dood om dat ik het gevoel heb dat het leven mij nog meer gaat brengen dan het leven dat ik nu lijd. Samen zijn met mensen waar van ik houd, samen zijn met mensen waar ik nog van ga houden.”

Wij zijn benieuwd: wat maakt jouw leven de moeite waard?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡