Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dít is de EO-Jongerendag door de jaren heen

26 februari 2020 · Leestijd 3 min

De EO-Jongerendag bestaat 46 jaar!! Al tientallen jaren komen jongeren vanuit heel Nederland samen om te zingen, te luisteren naar hun favoriete artiesten en hun geloof te belijden.

We vroegen een aantal BEAM’ers wat hun favoriete herinneringen waren aan de EO-Jongerendag. Denise vond de intieme momenten het mooist: “Het is zo mooi als iedereen arm in arm staat en een lied zingt!” Ook Anneleen vond de saamhorigheid bij de EO-Jongerendag het fijnst: “Ik vond het mooi dat we voor elkaar gingen bidden, dat was de eerste keer dat ik Gods aanwezigheid voelde!”

Aanbidding

De momenten waarop iedereen samen zingt om God te prijzen zijn prachtig! Neem bijvoorbeeld het optreden van For KING & COUNTRY in 2018: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Else zegt dat ze tijdens hun optreden iets van God voelde: “Dit was mijn eerste EO-Jongerendag, ik merkte Gods aanwezigheid!” Ook Laura vond het een succes: “Het was een groot feest!”

Verandering

Ook waren er momenten tijdens de EO-Jongerendag die voor sommigen het verschil maakten, neem bijvoorbeeld het verhaal van Sam: “In 2017 werd het liedje ‘I’m no longer a slave to fear’ gezongen. Er werd tijdens het lied gedanst, ik moest huilen want ik was net als transgender uit de kast gekomen naar mijn vrienden en familie en ik kon eindelijk mezelf zijn!” Emma had tranen in haar ogen toen ze het terrein opliep in 2017: “Ik vond het zo mooi dat we met z’n allen samen waren.” Voor Kaya was het optreden van Hillsong belangrijk: “Toen Hillsong Young & Free hun nummers zongen, ben ik dankzij hen meer gaan geloven.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Afgelopen jaar was het ook een groot feest! Sten laat op YouTube weten dat hij het fantastisch vond en volgend jaar zeker weer komt! Marise wenste dat ze de Jongerendag kon herbeleven. Zij is niet de enige! Wil jij er ook weer bij zijn of ben je nog nooit bij een Jongerendag geweest en wil je zelf zien wat voor happening dat is? Dat kan! Je kunt nu je tickets voor de EO-Jongerendag bestellen! Het belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden! De eerste artiesten zijn al bekend gemaakt: Lecrae en The Afters!

Wil je vorig jaar herbeleven? Dat kan, bekijk de aftermovie hier!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡