Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit hebben jullie van de EO-Jongerendag geleerd!

29 mei 2018 Leestijd 4 min

Wat vond jij van de EO-Jongerendag? Wij vroegen aan de bezoekers wat ze van het programma vonden.

Merel (16)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers

“Voor mij was de EOJD een groot feest. Het is echt geweldig. De preek van Miriam was sterk en herkenbaar. Iedereen heeft wel struggles. Op de middelbare school als tiener is het soms moeilijk om jezelf te zijn. Ik probeer voor mijn geloof uit te komen, maar het lukt niet altijd. Ik denk dat ik over de preek na blijf denken vooral als er bepaalde situaties in mijn leven gebeuren. Ik vond Britt Nicole en for KING & COUNTRY echt super!”

Ezra (15)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-7

“Ik vond de EOJD super leuk! Het was echt heel druk, maar dat is normaal. Alles was heel goed geregeld. Je kon overal water halen en dat is fijn in deze hitte. Ook vind ik het fijn dat we Engelse liederen zongen. Het podium was mooi opgezet en er was genoeg ruimte op het veld. Het intro vond ik tof in elkaar zitten. De EOJD maakt mij helemaal enthousiast, omdat we met jonge mensen samen God aanbidden. Soms herken ik mensen van Opwekking en het is leuk om elkaar weer tegen te komen."

Anne Bente (13)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-6

“ Ik vind de EOJD heel vet tot nu toe. De preek heb ik niet meegekregen, maar ik vind het niet lastig om te zeggen dat ik christen ben. Op school is het makkelijk om mee te gaan met mensen die in ZIJN naam schelden. Ik probeer dat zo min mogelijk te doen, maar toch gebeurt het soms."

Petra (13)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-4

“De EOJD was heel gezellig. Ik hou van het dansen hier en ik leer nieuwe mensen kennen. Over de EOJD had ik al veel gehoord, maar ik was er nog nooit geweest. Dit jaar zijn wij met de jeugd van de kerk gegaan. Het is heel tof om met allemaal jonge christenen bij elkaar te komen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Mijn verwachtingen van vandaag zijn uitgekomen en het wordt nog leuker!”

Roos (14)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-8

“De EOJD is fantastisch! De artiesten en de spreekster waren heel goed. Miriam vertelde: ‘Jij bent welkom bij Jezus. Het maakt niet uit wat erin je leven is gebeurd en wat je hebt gedaan.’ Ik had zo’n peptalk wel nodig. Op de EOJD kom ik voor de band en om een aantal mensen weer te meeten. Natuurlijk heb ik heel veel zin in for KING & COUNTRY!”

Femke (14)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-11

“De EOJD vind ik supertof! Ik heb al heel wat mensen gemeet en de muziek is gaaf. De preek was ook heel goed. Ik kende Miriam helemaal niet, maar ze was heel cool. Ze vertelde op een vlotte manier en begon met haar eigen ervaring. Daardoor bleef ik geboeid. Ik dacht als zij dit allemaal kon, dan kan ik het ook. For KING & COUNTRY vind ik ook heel vet en Britt Nicole heb ik speciaal nog even geluisterd voordat ik hierheen kwam.”

Anna (15)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-9

“Elk jaar kijk ik weer uit naar de EOJD. Het is ontzettend gaaf en een lichtpunt in mijn jaar.  Het is fijn om met zoveel mensen even een dag alles los te kunnen laten en lekker los te gaan. De preek van Miriam vond ik inspirerend. Ze vertelde ook over zichzelf. Het is eigenlijk iets waar ik niet over na denk uit mezelf. Natuurlijk kan je altijd je hand naar Jezus uitsteken als dat nodig is. Ik vond dat echt een goede reminder.”

Folkert (14)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-5

“Dit is mijn tweede EOJD die ik meemaak. Ik vind het fijn dat dit voor iedereen toegankelijk is. Ik heb zeker wat aan de preek gehad. Zo besprak ik met de jongens van het ‘Praten & Biddenteam’ dat ik  net als Petrus was en naar Jezus toe wilde over het water. Ik zei dat ik ergens anders heen ging en als het ware zonk. Jezus heeft mij terug geroepen. Deze preek heeft mij echt geholpen.”

Debora (14)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_bezoekers-10

“Net als vorige jaren vind ik de EOJD heel leuk. Ik ga helemaal los op de spring en dans nummers. De preek vond ik mooi, maar ik heb nooit echt ervaren wat Miriam vertelde. Het raakt mij daarom minder. Ze vertelde dat je op school eerlijk kunt zijn over dat je gelovig bent. Afgelopen week zeiden mijn klasgenoten: ‘je wordt vast dominee.’ Dit komt doordat ik op Instagram in mijn status de quote:’ ‘you can’t break a woman that seeks her happiness from god’ heb staan. Ik ben duidelijk en uitgesproken en daar krijg ik soms negatieve reacties op."

Beeld: Maud B Photography

Lees ook: Deze mensen maakten de EO-Jongerendag mogelijk

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕