Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit bewijst dat de bijbel betrouwbaar is

29 november 2018 · Leestijd 2 min

Alles leuk en aardig, zo’n dik boek met dunne papiertjes en heel veel moeilijk informatie, maar hoe betrouwbaar is de bijbel eigenlijk? Eén van de makers van The Bible Project, Tim Mackie, is hierin gedoken. Hij maakte een supervette podcast.

Niet uit de hemel gevallen

De podcast (audio-uitzending) van Tim bestaat uit drie delen, hij vertelt hierin hoe de bijbel is geschreven en waaruit blijkt dat de bijbel betrouwbaar is. Het is niet zomaar een boek dat uit de hemel viel, maar een samenstelling van verschillende boeken die zijn geschreven door mensen.

Geschiedenisles

Tijdens de podcast vertelt Tim waaraan je kunt zien dat de bijbel onomstotelijk echt en betrouwbaar is. Zo haalt hij een voorbeeld aan van een gefossiliseerd stukje wax, met de vingerafdruk van de schrijver van Jeremia, legt hij uit hoe alle boeken precies bij elkaar zijn gesprokkeld en hoe de bijbel in elkaar is gezet. Elke keer komen er nieuwe feiten bij waarmee de verhalen in de bijbel weerlegd kunnen worden.

Naast alle feitelijkheden en interessante weetjes, legt Tim ook uit hoe de bijbel bedoeld is en wat jij er als persoon mee kan doen. Al met al: superinteressant voor als je in de trein zit of tijdens het opruimen van je kamer. Je moet er een beetje nerdy voor zijn, maar als je bereid bent om ze allemaal te luisteren, klik hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 3!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡