Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Die mensen geloven 茅cht ergens in, of ik dat nu zie of niet.'

14 juni 2018 Leestijd 2 min

Het Utrechtse pastor-koppel Rob en Maudi de Boer heeft een droom: een eigen kerkgebouw in de Domstad. Vol vertrouwen in God gaan ze ver om hun droom te verwezenlijken, tot het verkopen van hun eigen appartement aan toe. De jonge filmmakers Rachel van Luijn (22) en Romi Hootsmans (23) maakten een korte documentaire over het leven van het echtpaar: Verslaafd aan God.

Rob en Maudi de Boer kennen elkaar sinds de pubertijd en bleven, op een korte breuk na, altijd bij elkaar. Zelf afkomstig uit gebroken gezinnen zijn ze er op gebrand om mensen een veilige haven te bieden, een plek waar liefde en hoop voor de toekomst hand in hand gaan. Er is alleen een probleem: hun MCI Church - Misión Carismática Internacional, een van oorsprong Colombiaanse, charismatische beweging - heeft geen eigen gebouw. Dat ze voor een prikkie de Wilhelminakerk kunnen huren voor de diensten is fijn, maar een tijdelijke oplossing. Immers: om mensen letterlijk een thuis te kunnen bieden, is een eigen ruimte geen overbodige luxe.

Filmmakers Van Luijn en Hootsmans werden met Verslaafd aan God geselecteerd voor het CampusDoc Filmfestival, dat getalenteerde filmmakers een podium biedt voor journalistieke documentaires. Ze hopen volgend jaar af te studeren aan de Utrechtse School voor Journalistiek.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees het hele interview met Rachel en Romi bij onze collega's van Dag6.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕