Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Deze foto suggereert dat ik lekker op vakantie was naar Brussel"

11 april 2018 · Leestijd 2 min

De perfecte belichting, een prachtig blauwe zee op de achtergrond, opblaasflamingo erbij. Resultaat: 140 likes op Instagram. Maar wat gebeurde er eigenlijk écht op deze ‘perfecte’ vakantie, dit gezellige festival of die geweldige middag met vrienden?

Voordat de foto voor Instagram werd gemaakt, stapte je misschien net in een kwal, of had je schreeuwende ruzie met je vriendin om het restaurant waar jullie gingen eten. Verschillende mensen (waaronder wijzelf) vertellen hoe imperfect het verhaal achter de post op Instagram was. Vandaag deelt de 17-jarige Rianne uit Rijnsburg haar foto en haar verhaal. Een vrolijke foto van een toffe stedentrip naar Brussel. Maar was het echt zo vrolijk?

De Instagram post

Instagram_Rianne_2

Waar is deze foto gemaakt?

"Deze foto is gemaakt bij Het Jubelpark (in het Frans: Parc du Cinquantenaire) in Brussel."

Wie heeft de foto gemaakt?

"Mijn moeder."

Wat is het échte verhaal achter de foto?

"Deze foto suggereert dat ik lekker op vakantie was naar Brussel, maar in werkelijkheid was dat best een tegenvallertje nadat onze vakantie naar Marokko door familieomstandigheden niet door ging. Ik was dat weekend ook nog ziek en liep de hele dag rond op paracetamol. Ik zat ook niet zo lekker in mijn vel, iets wat je niet zomaar thuis laat. Dus was het helemaal niet zo'n leuk weekendje als ik had gehoopt. Maar goed, je wilt ook aan iedereen op Instagram laten zien dat je weg bent geweest, dus dan post je toch maar een foto van je lachende snoet voor een nationaal momument."

Wat voor foto had je geplaatst als het zo realistisch mogelijk had moeten zijn?

"Als ik een realistisch beeld had willen schetsen, had ik beter een foto kunnen posten hoe ik in mijn sweater op de bank lag te niezen."

Ja, ik wil nog wel zo'n eerlijk verhaal achter het perfecte Instagram plaatje lezen!

Heb jij ook een mooie Instagram- of Facebook-foto waar stiekem een bizar, hilarisch of beschamend verhaal achter zit? Laat het ons weten! Stuur een mail naar beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡