Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze christelijke jongeren hebben een tatoeage: "Het is een aanvulling op Gods creatie"

10 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Tatoeages is bij christenen een gevoelig onderwerp. Omdat het een blijvende verandering op je lichaam is levert het gemengde reacties op. Dat merken ook deze vier christelijke jongeren die wel een tattoo lieten zetten: “Mijn oma weet niet dat ik een tattoo heb en dat hou ik liever zo.”

"Mijn tattoo geeft hoop"

afbeelding

Jesse: “Ik heb deze tattoo inmiddels iets meer dan een jaar geleden laten zetten omdat de periode daarvoor best wel taai was. Ik heb best wel geworsteld met prestatiedruk, maar die periode heeft me ook veel gebracht. Het lied dat ik heb laten tatoeëren is een nummer van Mumford and Sons wat eigenlijk gaat over dat het leven soms heel zwaar is, maar dat er altijd hoop is.”

"Ik heb een klein beetje as van mijn moeder getatoeëerd"

afbeelding

Lisette: “Mijn moeder is overleden en toen heb ik een beschermengel gezet. Mijn tattoo artist heeft een klein beetje as van mijn moeder in de lichtstralen boven de engel gezet zodat ze ook echt bij me zou zijn. Het heeft me vooral troost gegeven dat ik het gevoel had dat ik er niet alleen voor stond. Op straat zie ik oudere mensen toch wel vol ongeloof en misschien wel afschuw naar mij kijken. Eigenlijk is ons lichaam een geschenk van God, en daar ben ik me ook heel bewust van, maar ik denk dat mijn tattoo alleen maar aanvulling is wat God gecreëerd heeft. Ik zie het niet als verminking omdat ik iets heb laten zetten dat voor mij belangrijk is.”

"Door mijn tattoo zie ik de blauwe plekken niet meer"

afbeelding

Rosalie: “Ik heb deze tattoo laten zetten omdat ik vroeger mishandeld ben. God heeft mij uiteindelijk geholpen door het idee te geven om een tattoo te laten zetten zodat ik niet altijd in de spiegel nog die blauwe plekken op mijn arm zou zien. Ik heb een iets strenger gelovige oma. Die weet ook niet van mijn tattoos en dat wil ik graag zo laten. Als ik bij mensen kom die tattoos niet prettig vinden, dan zorg ik altijd dat ik sowieso een driekwart-mouw aanheb en ook een langere broek zodat het niet zichtbaar is.”

"Veel christenen hebben dezelfde tattoo"

afbeelding

Rosanna: “Mijn tattoo betekent dat God groter is dan mijn hoogte- en dieptepunten. Dat vond ik een hele toffe betekenis. Hij is er ook op momenten dat het wat minder met je gaat en dat vind ik wel een rustgevend gevoel eigenlijk. Ik kom vaak christenen tegen die deze tattoo ook hebben. Dus dat is ook wel leuk dat dat een band schept omdat je dezelfde tattoo hebt.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Grietje wil God groot maken met de tatoeages die ze heeft. Lees hier haar verhaal.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡