Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DEZE BIJBAAN WIL JE: betaald bidden voor het eten van iemand anders

1 maart 2021 Leestijd 3 min

Dagelijks worden in Nederland miljoenen maaltijden verorbert waarvoor niet is gebeden. Als het aan Blessed Foods ligt, komt daarin verandering. Jij kunt daarbij helpen, en je verdient er nog geld mee ook. De ideale bijbaan bestaat!

SOLLICITEER HIER

Veel mensen die buiten de deur eten, vinden het ongemakkelijk om te bidden voor hun maaltijd. “Even om stilte vragen als je op een festival een broodje eet, doet natuurlijk niemand,” zegt Liana Grepper (27). Daarom bedacht ze iets nieuws: voorgezegend eten. Verpakte broodjes en eenvoudige maaltijden waarvoor tijdens de bereiding al gebeden is. “Op deze manier kun je meteen beginnen met eten.”

Liana verkocht de broodjes vanuit haar foodtruck op festivals. Met succes, maar door corona worden er al een tijd lang geen evenementen georganiseerd. Om toch een inkomen te verdienen, zocht ze naar investeerders om Blessed Foods verder te helpen. Dat is inmiddels gelukt: in een loods in Dronten worden dagelijks honderden broodjes belegd en verpakt. “We verkopen ze aan bedrijven en organisaties die iets speciaals willen doen voor hun personeel. Maar inmiddels zijn er ook een aantal supermarkten die de broodjes willen verkopen.”

Smaakt hetzelfde, maar wel extra aandacht

Volgens Liana is er vraag naar het eten waarvoor gebeden is. “Voor gelovigen is het natuurlijk vooral praktisch, maar ook mensen die niks hebben met geloof vinden het een prettig idee. Het smaakt natuurlijk precies hetzelfde als ongezegend eten, maar er is wel extra aandacht aan besteed. Dat proeven mensen blijkbaar.”

Voor komende zomer zoekt Blessed Foods christelijk ‘bidders’. Om aan de groeiende vraag te voldoen, wordt een deel van de broodjes ingekocht bij een groothandel. Daar moet apart voor gebeden worden. Bovendien is een deel van het productiepersoneel geen christen, legt Liana uit. “We willen wel dat medewerkers een geloofwaardig gebed kunnen uitspreken.”

Gezocht: Vakantiekrachten

Daarom zoekt Liana vakantiekrachten voor het gekste baantje ooit: bidden voor het eten van iemand anders. “Een eenvoudig maar gemeend ‘Here zegen deze spijze, amen’ volstaat al. Maar het is natuurlijk nog mooier als iemand in zijn eigen woorden bidt.”

SOLLICITEER HIER

Geschreven door

Maarten

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕