Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dewi (24) heeft een gebroken hart: “Toen de deur achter hem dichtging, ben ik in elkaar gezakt."

10 november 2021 · Leestijd 6 min

In deze rubriek laten we veel mooie verhalen zien; van happy singles tot aan partners die al jaren samen zijn. Maar deze keer deelt Dewi een andere kant van de liefde: “De break-up kwam uit het niets en toen hij weg was ben ik in elkaar gestort. Mijn hele huis werd langzaam een puinhoop.”

Dewi was actief op zoek naar liefde, tot ze besloot om dat meer los te laten. “Ik merkte hoeveel tijd er ging zitten in het vinden van een relatie en dat ik daarmee de wereld om mij heen en mijzelf vergat. In vorige relaties lag de nadruk meer op de ander in plaats van op mezelf en als ik terugkijk merk ik dat ik daardoor niet altijd honderd procent van mijzelf heb gegeven. Daarom besloot ik me meer te focussen op het idee dat een relatie wel komt en minder bezig te zijn met het regelen ervan.”

Een onverwachts mailtje

Maar niet veel later was het al raak: Dewi kreeg een mailtje via een datingssite. “Het was zo typisch dat het gebeurde,” vertelt Dewi lachend. “Ik had besloten om vanaf januari niet meer met daten bezig te zijn en halverwege december kreeg ik ineens een mailtje van een jongen via een datingssite! De inhoud raakte me en we hebben een dag lang non-stop gemaild.”

“Na drie dagen online praten, wilden we elkaar graag in het echt zien en regelden we onze eerste date. We begrepen elkaar goed maar er was ook echt een vonk tussen ons. Ik zag een man waarmee ik oud kon worden en was vanaf het eerste moment al aan het fantaseren over onze toekomst. We hebben veel gebeden samen en voor elkaar, eigenlijk kan je wel zeggen dat onze relatie in gebed begonnen is.”

De druk van de coronacrisis

Ondanks hun goede start, maakte de coronacrisis het steeds moeilijker. “Het was lastig dat onze relatie begon in de coronacrisis. Door de maatregelen waren er minder mogelijkheden om elkaar in een andere setting te leren kennen en waren we dus vaak alleen op elkaar aangewezen. We hadden mooie en diepe gesprekken over ons verleden en over de toekomst. Maar het plezier hebben, lol maken en ‘gewoon’ genieten van elkaar mistte een beetje.”

“Op een gegeven moment gaf hij aan dat zijn gevoelens voor mij minder waren geworden,” gaat Dewi verder. “Na een lange avond praten besloten we om meer lol te maken en te kijken wat dat ons zou brengen. We hebben een lijstje gemaakt met dingen die we wel konden doen, dingen die ons niet direct dwingen om diepe gesprekken aan te gaan. Ik was er helemaal klaar voor.”

“Ik heb veel gehuild”

Maar tot haar verbazing stond hij de volgende middag voor de deur met een slecht bericht. “Hij wilde het uitmaken en ik was stomverbaasd,” gaat Dewi verder. “Ik dacht: ‘Huh?! We hebben gisteren toch gepraat en weten waar het aan ligt en wat we kunnen doen?’ Zonder dat we iets hadden geprobeerd, was de keuze al gemaakt. Ik was daarom vooral verbaasd en boos op de situatie. Toen de deur achter hem dichtging, ben ik in elkaar gezakt en heb ik een week lang veel gehuild.”

Zelfs koken was te zwaar geworden en het huis werd langzaam een puinhoop

Dewi

“Na die week hebben we nog een keer afgesproken om erover te praten. Het was een mooie avond en het voelde voor mij alsof God daarbij aanwezig was. Ik heb zelfs met hem mogen bidden en dat was een mega bijzonder moment. Ik begreep zijn keuze goed en ik wilde er graag voor hem zijn. Alleen vond ik het natuurlijk wel jammer, ik had het zelf anders aangepakt en was graag meegenomen in dat proces. We hebben het voor mijn gevoel oké kunnen afsluiten en daarna heeft hij aangegeven geen contact meer te willen.”

Vuilnis

“De periode daarna was erg zwaar,” vertelt Dewi. “Ik had echt een dieptepunt bereikt. Op mijn werk was ik een soort zombie geworden en deed alsof het goed ging, maar thuis lag ik alleen maar op bed en op de bank... Zelfs koken was te zwaar geworden en het huis werd langzaam een puinhoop. Ik was mezelf heel lang kwijt en had geen hoop meer. Ik kon niet meer genieten van dingen waar ik normaal van genoot en ik dacht ‘Wat boeit het allemaal nog?’”

“Het is inmiddels zes maanden geleden dat het uit is gegaan en er gaat nog steeds geen dag voorbij dat hij niet even in mijn gedachten langskomt. Ik voel een onvoorwaardelijke liefde voor hem, dus dat gaat niet zomaar weg. Ik kon me niet voorstellen hoe ik deze liefde ooit voor een ander zou kunnen gaan voelen. Mijn dromen waren onze dromen geworden en ineens moesten het weer mijn eigen dromen worden. Deze relatie was ik honderd procent mijzelf, ik was écht Dewi en daar werd iemand verliefd op. Daarom kwam de afwijzing ook zo hard aan, alsof ik als vuilnis aan de kant werd gezet. Nu weet ik pas hoe het echt is om een gebroken hart te hebben.”

“Ik mis hem en de liefde die hij me gaf, maar ik hoef niet per se weer een relatie met hem. Ik zag hem laatst en was trots om te zien dat het goed met hem ging, dat gun ik hem ook. Ik kan niet wachten op het moment dat ik zelf weer liefde kan toelaten in mijn hart en het ook kan uitdelen aan een ander. Ik weet dat het mogelijk is, maar hoe lang dat gaat duren weet ik niet. Mijn gebroken hart moet dan wel weer geheeld zijn, want ik merk dat mijn hart daar nu nog niet klaar voor is. Ik heb geen spijt van de relatie, want het was oprecht. Maar ik hoop dat ik snel weer zelf kan genieten van de liefde in plaats van dat ik vertel dat ik ervan genoten heb.’’

Heb jij net als Dewi een gebroken hart? Ze wil je dan iets meegeven. Dewi: “Het is echt belangrijk dat je met mensen om je heen blijft praten over hoe je je voelt en wat het met je doet. Als je open bent en dingen deelt, zal je zien dat God je helpt via die mensen en je langzaam weer de oude wordt. Zo deelde iemand met mij het nummer ‘’Thy Will’’ van Hillary Scott, wat me veel steun heeft gebracht. Dat nummer beschreef precies hoe ik mij voelde.’’

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je jouw verhaal over de liefde met ons delen? Mail dan naar beamredactie@eo.nlof stuur ons een DM via Instagram naar @eobeam!

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡