Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DENKSTOF: Waar is Jezus op woensdag?

4 augustus 2020 Leestijd 3 min

Na het worshippen en luisteren van de dienst ben je op zondag helemaal vol van het geloof. Maar hoe houd je dat vast op de doordeweekse dagen? Reinier en Joram zoeken het uit in de nieuwste Denkstof.

To do list

Bidden, bijbel lezen, dankbaar zijn, liederen zingen; een lijst vol handelingen die je voor je gevoel misschien dagelijks moet doen om een goede christen te zijn. Maar is dit echt een vereiste om iets van God en Jezus te merken? “Ik heb elke dag iets aan Jezus”, geeft 82% van het BEAM testpanel aan, maar de overige 18% zegt dat niet te doen. Moet je dan elke dag de to do list afwerken om die aanwezigheid te voelen? “Niet perse”, denkt Reinier, “die to do list kun je zien als een training. Wanneer je traint in de sportschool, merk je daar de rest van de week ook nog wat van. Zo is het ook met het geloof. Langzaam word je er een ander mens van en straal je dat ook uit.”

Bijbel

‘Vergeet nooit: ik ben altijd bij jullie’, zegt Jezus in Matteüs 28:20. “Na zijn opstanding in Jezus baas van het heelal geworden, en dus is Hij altijd bij ons,” maakt Reinier duidelijk, “ook als dat soms even niet zo voelt.” Al lukt het misschien niet om dagelijks met God bezig te zijn, wees je bewust van zijn aanwezigheid. “Realiseren dat God hier en nu bij je is, dat is alles”, bevestigt Reinier.

Hoe laat je zien dat je christen bent?

“Maar hoe laat ik dan zien hoe ik anders ben dan niet-christenen?”, vraagt Joram zich af. Volgens Reinier is dit geen handige insteek: “Je moet het niet doen om jezelf te bewijzen, dan kun je het maar beter niet doen. En daar gaat het ook niet om.” Conclusie: je moet geen to do list afwerken om een goede christen te zijn. Wanneer jouw relatie met God goed is, gaan die handelingen vanzelf.

Check hier nog meer afleveringen van Denkstof!

Wil jij deze aflevering van Denkstof in de praktijk brengen, bespreken met anderen of gebruiken voor jouw Bijbelstudie? Bekijk hier het aansluitende lesprogramma van Jong Protestant!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕