Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Denkstof-video: 'Mag ik homo zijn van God?'

18 december 2020 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de nieuwste aflevering van de videoserie Denkstof wordt de vraag gesteld: Mag ik homo zijn van God? Presentator Joram en ‘BEAM-huistheoloog’ Reinier bespreken deze vraag en onderzoeken wat erover in de Bijbel staat. Ook komen er drie christelijke jongeren met verschillende meningen aan het woord. Presentator Joram en hoofdredacteur Maarten geven graag nog wat context over het wat en waarom van deze aflevering.

Waarom een aflevering van Denkstof over homoseksualiteit? 

Joram: “We behandelen bij Denkstof onderwerpen die spelen bij onze volgers. Zo simpel is het. Over het onderwerp homoseksualiteit komen al lange tijd de meeste vragen en opmerkingen binnen, dus we vonden het super relevant om hier een Denkstof-aflevering over te maken.”

Maarten: “Het is een ingewikkeld onderwerp waarover al veel gezegd is, maar dat is geen reden om er maar van weg te blijven. Wij denken dat het ontzettend belangrijk is dat erover wordt gepraat. Dat is het hele idee van Denkstof: we maken lastige onderwerpen bespreekbaar, dus als we met een boog om homoseksualiteit heenlopen, kunnen we net zo goed stoppen met Denkstof.”

Wat wil BEAM met deze aflevering bereiken?

Joram: “Allereerst hoop ik dat alle jongeren die zelf homo zijn, weten dat ze er mogen zijn en dat God van hen houdt. We weten dat er verschillende meningen over dit onderwerp bestaan onder onze volgers en we hopen dat er naar aanleiding van deze video respectvolle gesprekken op gang komen.” 
 
Maarten: “Wat Joram zegt! Ik zie de online en offline gesprekken naar aanleiding van onze Denkstof-video’s als een training in respectvol discussiëren. De video’s zijn bedoeld als gespreksstarter, dat is ook de reden dat er in samenwerking met de Protestante Kerk Nederland (PKN) bij elke aflevering lesmateriaal is ontwikkeld. (Bekijk de lesstof over homoseksualiteit hier!) Wij vertellen als BEAM niet hoe het zit, maar geven een prikkel waar je over na kunt denken. Ik ben erg benieuwd of we op een normale, liefdevolle manier kunnen praten over dit onderwerp, ook als je het niet met een ander eens bent. Mijn tip: Bedenk je (als hetero) bij alles wat je hierover zegt dat het kan zijn dat je het tegen iemand hebt die homo is. Vergeet nooit dat het bij dit onderwerp gaat over mensen van wie God ontzettend veel houdt.”  

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡