Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DENKSTOF #21: Hoe belangrijk zijn christelijke feestdagen?

21 december 2022 · Leestijd 2 min

Is iedereen man of vrouw? Is er in de kerk ook racisme? Moet ik altijd naar mijn ouders luisteren? Stuk voor stuk lastige kwesties. Om je met deze en een heleboel andere vragen op weg te helpen, is er Denkstof.

De allereerste aflevering van dit nieuwe seizoen Denkstof gaat over christelijke feestdagen. Want als je even heel eerlijk bent: weet jij wat ze allemaal betekenen? En is het wel belangrijk dat we ze vieren? Presentator Joram Kaat stelt allerlei vragen en theoloog Reinier Sonneveld beantwoordt ze allemaal. KIJKEN!!

Meer over Denkstof

Misschien heb je onze Denkstof video's al weleens voorbij zien komen op YouTube of NPO Start. In samenwerking de PKN maakt BEAM een nieuwe serie Denkstof-video’s. Elke aflevering behandelt een kwestie die te maken heeft met God, geloof en jouw leven.

Vanuit de Denkstof-studio stelt Joram al jouw vragen aan onze ‘huis-theoloog’ Reinier Sonneveld. Dit seizoen komen er ook een heel aantal andere experts voorbij. Uiteraard komen jullie zelf ook aan het woord en bezoeken altijd 2 of 3 jongeren de studio om te reageren op een lastige stelling.

Denkstof is bedoeld om je te helpen een eigen mening te vormen, je gedachten te prikkelen en te ontdekken hoe je als christen kunt omgaan met lastige vragen.

Verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen

Ook leuk: bij de serie verschijnt verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen, gemaakt door de PKN.

Check hier het materiaal

We zijn razend benieuwd wat jij van Denkstof vindt! Heb je er wat aan? Laat het ons weten in de comments op onze socials of stuur een appje naar 0615878111.

Joram Kaat: ‘Hoe ouder ik werd, hoe minder ik van het geloof begreep’

Lees ook over:

Joram Kaat: ‘Hoe ouder ik werd, hoe minder ik van het geloof begreep’

Geschreven door

Joram Kaat

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡