Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Denkstof is terug en dit kun je verwachten!

2 juli 2020 · Leestijd 2 min

Misschien heb je ze al weleens voorbij zien komen op het YouTube-kanaal van BEAM: een stuk of veertig Denkstof-video’s. Die hebben we jaren geleden gemaakt, dus we vonden het de hoogste tijd om weer eens de studio in te duiken. Vanaf vrijdag 3 juli bespreken we elke week een nieuw onderwerp met Joram, ‘huis-theoloog’ Reinier Sonneveld én opa Kees.

In samenwerking met Jong Protestant (de jeugdwerkorganisatie van de PKN) maakt BEAM een nieuwe serie Denkstof-video’s. In elke aflevering staat een vraag centraal die te maken heeft met God, geloof en jouw leven. Joram vertelt wat je allemaal kunt verwachten in de nieuwe Denkstof-video’s.

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

“We willen met de Denkstof-video’s jongeren laten nadenken over maatschappelijke onderwerpen, zoals de Derde Wereldoorlog, vegetariër zijn als christen, geloven zonder kerk of alle regeltjes die je als christen ervaart. In elke aflevering spreken we met jongeren over deze onderwerpen en hoe zij hiermee omgaan in hun leven. Niet om een antwoord te geven, maar om te inspireren en je te helpen een eigen mening te vormen over een moeilijk onderwerp.”

Filmen in coronatijd

“Het filmen van de video’s was een beetje tricky, omdat we midden in de coronacrisis zaten. Uiteindelijk hebben we een hele week, in een bloedhete studio, negen afleveringen opgenomen en die komen vanaf deze week, elke vrijdag online. In het najaar willen we nog meer afleveringen van Denkstof maken, maar we weten nog niet precies waarover die afleveringen gaan. Dus als jij met een vraag zit die wij moeten bespreken, laat het dan weten en stuur ons een berichtje!”

Bekijk hier alvast de Denkstof-video over seks voor het huwelijk, ja of nee?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡