Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Denkstof #22: Wat gebeurt er als ik doodga?

28 december 2022 · Leestijd 2 min

Is iedereen man of vrouw? Is er in de kerk ook racisme? Moet ik altijd naar mijn ouders luisteren? Stuk voor stuk lastige kwesties. Om je met deze en een heleboel andere vragen op weg te helpen, is er Denkstof.

Deze aflevering van gaat over de dood. Een lastig onderwerp waar we het misschien niet zo vaak over hebben of zelfs bang voor zijn. Joram bespreekt met theoloog Corjan Matsinger dit onderwerp. Wat staat er in de Bijbel hierover? En moet ik hier bang voor zijn? Check de aflevering hierboven!

Meer over Denkstof

Misschien heb je onze Denkstof video's al weleens voorbij zien komen op YouTube of NPO Start. In samenwerking de PKN maakt BEAM een nieuwe serie Denkstof-video’s. Elke aflevering behandelt een kwestie die te maken heeft met God, geloof en jouw leven.

Vanuit de Denkstof-studio stelt Joram al jouw vragen aan onze ‘huis-theoloog’ Reinier Sonneveld. Dit seizoen komen er ook een heel aantal andere experts voorbij. Uiteraard komen jullie zelf ook aan het woord en bezoeken altijd 2 of 3 jongeren de studio om te reageren op een lastige stelling.

Denkstof is bedoeld om je te helpen een eigen mening te vormen, je gedachten te prikkelen en te ontdekken hoe je als christen kunt omgaan met lastige vragen.

Verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen

Ook leuk: bij de serie verschijnt verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen, gemaakt door de PKN.Check hier het materiaal

We zijn razend benieuwd wat jij van Denkstof vindt! Heb je er wat aan? Laat het ons weten in de comments op onze socials of stuur een appje naar 0615878111.

Geschreven door

Joram Kaat

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡