Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deborah (19) verrast (zieke) kinderen: ‘Ik heb de laatste wens van een meisje uit laten komen’

30 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Verjaardagsslingers, appeltaart, een ziekenhuis kamer, enthousiaste kinderen en een heuse prinses. De setting waarin de 19-jarige Deborah Kasse zich regelmatig bevindt. Zij besloot namelijk om zich als prinses te verkleden en kinderen te verrassen op feestjes. Deborah: “Als ik de kamer binnenkom, zie ik de ogen van de kinderen groot worden.”

Al op jonge leeftijd komt Deborah met het idee om zich te verkleden als prinses en kinderen te verrassen. “Ik was vroeger een gigantisch fan van sprookjesfilms en prinsessen. Op YouTube zag ik regelmatig mensen voorbijkomen die zich als prinses verkleden en op kinderfeestjes langskomen. Ik had dat nog nooit in Nederland gezien en het leek me echt geweldig. Dus, waarom zou ik niet gewoon een jurk bestellen en het proberen?”

Het is echt een geweldig gevoel
deborah
Kinderfeestje

De allereerste keer dat Deborah naar een kinderfeestje gaat, vindt ze ontzettend spannend. “Ik was meganerveus: of het wordt een groot succes of ik sta ontzettend voor schut. Ik weet nog dat ik een beetje verlegen de ruimte binnenkwam, maar de kinderen waren heel enthousiast, waardoor ik al snel loskwam. Ik heb soms nog steeds momenten dat ik in de auto zit en denk: ik durf niet meer! Maar zodra ik voor de deur sta, gaat er op magische wijze een knop om en gaat de rest vanzelf. Het is zo’n leuk gevoel als ze denken dat ik een echte prinses ben en ze me bestoken met de gekste vragen. Ik doe het echt met heel veel plezier.”

Laatste wens

Naast de gebruikelijke kinderfeestjes lijkt het Deborah ook bijzonder kinderen in ziekenhuizen te bezoeken. “Ik heb een keer een meisje bezocht dat terminaal ziek was. Haar ouders hadden mij benaderd en vroegen of ik, voor haar laatste wens, als haar favoriete superheld langs wilde komen. Het was een schat van een meisje en ze vond het helemaal geweldig. Dat voelde heel bijzonder.”

Ik hoop dat ik ooit van grote betekenis kan zijn voor zieke kinderen

In haar jeugd heeft Deborah vanwege hartproblemen ook veel tijd doorgebracht in ziekenhuizen. “Er kwamen soms cliniclowns langs. Zij zijn echt sterren in improviseren en kunnen je aan het lachen maken op nare momenten. Ik keek altijd naar hen op, omdat ze zoveel talent hebben. Ik hoop dat ik ooit ook zoiets kan betekenen voor kinderen. Dat zou heel gaaf zijn. Het is natuurlijk heel iets anders dan de kinderfeestjes. Je bezoekt kinderen in een kwetsbare situatie en leidt ze even af van alle narigheid waar ze op dat moment mee te maken hebben. Dat is voor hen heel waardevol en het kan een grote impact maken, dus dat is zeker iets wat ik vaker zou willen doen.”

Beeld: Jordy Kasse

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡