Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De ware wacht wel'

15 november 2017 · Leestijd 3 min

Stelletjes op Facebook, stelletjes op het station, stelletjes die hand in hand fietsen, Marloes (21) wordt er helemaal gek van. Van haar hoeft dat kleffe gedoe niet zo: “Als ik de ware nu tegenkom, dan wil hij echt wel op mij wachten.”

“Ik loop stage in Hilversum en in het weekend ga ik naar Leeuwarden (waar mijn ouders werken) om in een restaurant te werken. Daarnaast spreek ik nog af met vrienden en natuurlijk moet ik ook gewoon slapen. Het is nu al heel erg puzzelen om mijn tijd te verdelen, moet je nagaan hoe dat zou zijn als ik een vriendje zou hebben.”

“Geen vriendje hebben heeft zoveel voordelen. Ik hoef bijvoorbeeld geen rekening te houden met zijn vakantie. Als ik wil kan ik samen met een vriendin een maand lang door Vietnam trekken, zonder dat ik mij schuldig voel dat ik hem in Nederland achterlaat. Veel van mijn vrienden en vriendinnen wonen in Leeuwarden en ik ben recent naar Hilversum verhuisd. Daarom zie ik hen nu minder, maar dat vinden ze niet erg. Een vriendje zou dat, terecht, niet leuk vinden.”

“Als ik soms ook stelletjes op de fiets zie zitten, zo hand in hand, dan denk ik: wat bezielt je? Doe dat in je eigen kamer! Ik kan mij ook kapot ergeren aan koppels op Facebook en Instagram. Elke maand moet iedereen weten hoeveel maanden ze nu al verkering hebben. Ik snap niet waarom mensen dat doen. Zo heb ik op Instagram vrienden die na iets langer dan een maand verkering al een tattoo nemen van elkaars naam. Dat is toch bizar?”

“Het is ook niet dat ik het mis. Sommige meiden van mijn leeftijd gaan elke zaterdag uit om iemand te versieren, of ze installeren Tinder, dat vind ik een beetje hopeloos. Ik heb niet een jongen nodig op wie ik terug kan vallen, dat kan ik ook bij mijn vriendinnen en bij mijn moeder. Ik geloof wel in het idee dat er een ‘ware’ is voor mij, maar als die jongen echt de ware zou zijn, dan wacht hij wel op mij.”

“Natuurlijk hoop ik ooit wel iemand te vinden, maar op dit moment heb ik dat niet nodig. Ik loop nu stage en ik wil ook nog een half jaar in het buitenland studeren. In mijn leven past nu gewoon niet een vriendje. Later, als ik afgestudeerd ben, heb ik meer te bieden. Nu nog niet.”

Heb jij een mooi, ontroerend of hilarisch verhaal dat je met ons wilt delen? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of WhatsApp naar het nummer 06-83673700. Vinden we tof!

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡