Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De verschrikking die groepsapp heet

18 april 2018 · Leestijd 3 min

We maken ruzie via WhatsApp en zeggen welterusten. We vragen of het eten al klaar is en vertellen onze diepste geheimen. We spreken misschien zelfs meer via onze vingers dan met onze mond. Dit doen we met afkortingen, emoticons, perfecte timing en ‘nietszeggende’ woorden. In deze rubriek helpt BEAM je de ongeschreven regels van WhatsApp te begrijpen.

De groepsapp, volgens mij worden heel weinig mensen hier echt blij van. EN WAAROM ZIJN HET ER ZOVEEL?! Een groepsapp voor het verjaardagcadeautje van vriendin 1 (en 2 en 3), een app voor een vrijgezellenfeest over een jaar en natuurlijk de altijd gevreesde familieapp. Duizend groepsappen betekent ook duizend ergernissen. Deze dus:

1. Die twee mensen die een gesprek beginnen

Groepsapp5

Zit je net midden in een discussie over de datum van het familiefeest, vraagt tante Betsie ineens wie er nog lege potjes heeft voor haar vers gemaakte jam. Hallo! Doe even niet.

2. De persoon die twee dezelfde groepsapps aanmaakt

Verjaardag vriendenapp, verjaardag familieapp. Natuurlijk zit jij ook nog eens in beide apps. Dit had ook gewoon in één app gekund toch?!

3. Je kan geen groepsapp meer onderscheiden

Groepsapp4

‘Verjaardag Erik!’, ‘bday Emma’, ‘cadeautjeeee vooor Lisa’, hoe hou je dit uit elkaar? En als je dan eindelijk onderscheid hebt weten te maken, komt er wel weer een nieuwe rare app die ‘Gekkies in tha house!!’ heet of een nietszeggende naam heeft als ’21 april augustus weekend donderdag.’ WAT?!

4. Thuiskomen met 38890 nieuwe berichten

Wat hebben deze mensen allemaal te bespreken over de surprise party van Piet? Laat me met rust!

5. Diegene die altijd de groesapp uitstapt

Groepsapp3

Bij elke groepsapp die er aangemaakt wordt, staat er nog vóór het eerste bericht ‘Sanne heeft de groep verlaten.’ En bedankt he!

6. Waar komen al die foto’s vandaan

Ineens staan er allemaal foto’s van je oma’s knutselwerkje tussen je bestanden. Nee bedankt!

7. Diegene die nooit meeleest

Groepsapp

Je hebt net alles besproken, alle data staan vast, maar Freek weet weer niet waar het over gaat. “Wat was de datum nou ook alweer?”. Scroll dan even terug Freek!

8. Die persoon die in slaap valt op zijn toetsenbord

Groepsapp2

Evelien is aan het typen… Oh nee toch niet meer. Evelien is aan het typen… Oh nee. Evelien is aan het typen… Grrr!

Loop jij ook tegen ongeschreven WhatsAppregels aan die wij eens onder de loep moeten nemen? Laat het weten en app ons op 0683673700 (dit is geen groepsapp, beloofd!)

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡