Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De struggle is real: Afspraken maken via WhatsApp

17 mei 2018 · Leestijd 3 min

We maken ruzie via WhatsApp en zeggen welterusten. We vragen of het eten al klaar is en vertellen onze diepste geheimen. We spreken misschien zelfs meer via onze vingers dan met onze mond.

Dit doen we met afkortingen, emoticons, perfecte timing en ‘nietszeggende’ woorden. In deze rubriek helpt BEAM je de ongeschreven regels van WhatsApp te begrijpen.

Afspraken maken op WhatsApp, soms is het een regelrechte nachtmerrie. Om nog maar te zwijgen over elkaar proberen te vinden op een festival. Deze struggles herkennen we allemaal in onze WhatsApp-communicatie.

1. Afspreken in een groepsapp

De één heeft de hele middag niet op zijn telefoon gekeken, de ander praat tussendoor over haar nieuwe outfit: een datum afspreken in een groepsapp is zo goed als onmogelijk.

2. Iemand kwijtraken

Het is alom bekend dat een groot deel van de jongeren een hekel heeft aan bellen. Maar iemand vinden op een evenement via WhatsApp is praktisch onmogelijk. Vooral als diegene de pas na een uur reageert en jij alweer heel ergens anders bent. 

Jij vraagt om 09:00: "Waar ben jij?!"

Vriend antwoord om 15:30: "Ik ben bij die ene tent!"

3. Geen zin om af te spreken

Hopen dat je geen blauwe vinkjes hebt als je liever niet wil afspreken. "Oeps, ik was even vergeten om vier maanden geleden te reageren, maar ik zal even in de agenda kijken!"

4. Er omheen praten

Het is altijd fijn als je kan doen alsof je op dat moment niet in de agenda kan kijken. Ik zal zo even kijken wanneer ik kan! *reageert nooit meer *

5. Live locatie

Tegelijk je locatie delen en tegelijk naar elkaar toe lopen. Dat gaat nooit goed. 

6. Geen bereik

Heb je een uur geleden gezegd waar je stond, blijkt het hele bericht niet verzonden te zijn. Gotta love the festival-life!

7. Bellen op WhatsApp

Eh pardon? Daar is WhatsApp niet voor bedoeld! En door de slechte internetverbinding kun je elkaar niet eens verstaan. “Hee.. ben… links.. als je.. oke..daar.. tot zo!” Wat?!

8. Datumprikker

Ook dit is totaal geen oplossing voor het groepsapp probleem. Er is namelijk altijd wel één persoon die de datumplanner niet invult. IRRITANT!

Loop jij ook tegen ongeschreven WhatsAppregels aan die wij eens onder de loep moeten nemen? Laat het weten en app ons op 0683673700.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡