Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dé oplossing voor een hongersnood? Eten.

1 december 2016 · Leestijd 3 min

De wereld redden, hoe doe je dat? Veel mensen leggen de touwtjes in handen bij rijke, slimme of machtige mensen. Maar wist je dat je zelf ook al een hoop kunt veranderen? Zolang je maar weet dat ook JIJ de wereld kunt redden.

Knuffelen

Maak de wereld minder haatdragend en geef iedereen een knuffel. Iedereen verdient een knuffel. Waarvoor? Dat weet die persoon zelf wel. Geef IEDEREEN die je tegenkomt een knuffel. Écht iedereen? JA ECHT! Een knuffel, gewoon omdat je een topper bent. Hopelijk inspireer je de geknuffelde mensen om ook mensen te knuffelen, dan wordt het een gigantische knuffel domino!

Reizen
Dit is geen grapje. Reis naar plekken waar weinig mensen komen en zet de wereld op de kaart. Praat met mensen waar normaal gesproken niemand mee praat en leer culturen kennen waar nog maar heel weinig mensen vanaf weten. Inspireer zo ook andere mensen om deze mensen en plekken te bezoeken. Maak de wereld minder wereldvreemd.

Stuur kaartjes
Ligt voor de hand, maar kan zoveel voor iemand betekenen. Voor jou zijn kaartjes misschien vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld van je vriendinnen die op vakantie zijn of van familieleden die je feliciteren met je verjaardag. Maar er zijn ook genoeg mensen die nooit kaartjes krijgen. Sterker nog, die nooit contact met andere mensen hebben. Stuur een kaartje en maak de wereld minder eenzaam. Google straatnamen en stuur kaartjes naar random adressen. Laat totale vreemden weten dat er altijd mensen zijn die aan ze denken en dat ze gewaardeerd worden voor wie ze zijn.

Laat iemand voor de in de supermarkt
Dit is waarschijnlijk een van de kleinste gebaren die je kunt maken om de wereld een stukje beter te maken, maar het maakt zo’n verschil. Anno 2016 (bijna 2017) is iedereen altijd zo erg gehaast. Voor boodschappen maken we lijstjes zodat we daar niet nog moeten bedenken wat we moeten hebben. Mensen rennen langs schappen omdat ze anders te laat terug zijn bij de auto en een extra uur parkeergeld moeten betalen. Bovendien gaat iedereen altijd naar een supermarkt waar ze vaker zijn geweest, dan weten ze namelijk van tevoren al waar alles ligt. Scheelt tijd. Mensen staan op scherp. Laat ze zien dat jij je to-do lijstjes ook heus wel afkrijgt als je iets langer in de rij moet staan. Laat mensen in de supermarkt voor en maak de wereld een stukje minder gehaast.

Meer inspiratie? Check het filmpje. Absolute aanrader!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡