Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“De littekens van het pesten brachten me dichterbij God”

26 mei 2019 · Leestijd 2 min

‘Ik ben Anne-Ruth, ik ben 15 jaar. De afgelopen vier jaar was echt een rotperiode.’ Met die woorden opent Anne-Ruth dapper haar kwetsbare verhaal op de EO-Jongerendag 2019. Over pesten, littekens en Gods liefde door dat alles heen.

“Ze scholden me uit voor ‘dikke’. Ze maakten varkensgeluiden. Ze hebben m’n fiets in elkaar getrapt.” Naar de middelbare school gaan was voor Anne-Ruth allesbehalve leuk. Al vanaf de eerste klas hebben pesters het op haar gemunt. In jaar twee en drie gaat het verder. “Ik kwam wel in een nieuwe klas terecht, maar met nieuwe pesters.” De pesters maken een datingprofiel aan voor Anne-Ruth met daarop de tekst: ze heeft overgewicht, is een grote eter en zoekt een man.

Littekens

“In de kerk hoorde ik: ‘God heeft een plan met je leven.’ Ik dacht: als dit het plan is met mijn leven, dan hoeft het van mij niet meer. Gelukkig komt Anne-Ruth in deze donkere periode het nummer ‘Scars’ van I AM THEY tegen. “Ik voelde me precies hetzelfde als dat nummer! De littekens die het pesten bij mij hebben aangebracht, hebben mij ook dichterbij God gebracht.”

'Scars' op de EO-Jongerendag 2019

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡