Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De jeugdvereniging van Sarah (18) zet zich in voor Code Rood: “We willen Gods liefde laten zien.”

22 april 2020 · Leestijd 2 min

Deze week haalt BEAM samen met het Leger des Heils geld op voor mensen in de prostitutie. Een groot aantal mensen doet mee en er is al een mooi geldbedrag opgehaald. Sarah (18) verzamelde samen met haar jeugdvereniging 150 euro bij elkaar voor Code Rood en vertelt waarom zij het als groep zo belangrijk vinden om mee te doen.

“In deze tijd proberen we als jeugdvereniging mensen die door corona zwaar getroffen worden te helpen. Wij hebben het goed en het is belangrijk dat we ook in deze tijd kijken naar mensen die het minder goed hebben en hun onze hulp aanbieden. Zoals ouderen en mensen in zorginstellingen. Maar ook de doelgroep waar BEAM-geld voor ophaalt: mensen in de prostitutie. Het is mooi om te zien dat een christelijke organisatie hier geld voor ophaalt. Het laat zien dat wij als christenen niet oordelen, graag willen helpen en Gods liefde willen laten zien.”

afbeelding

Rode BEAM Trui

“Met mijn JV probeerden we 150 euro op te halen voor de Code Rood-actie van BEAM en dat is gelukt! Het bij elkaar halen ging eigenlijk best wel makkelijk. Afgelopen weekend werd de actie bij ons onder de aandacht gebracht en dinsdag konden we de gespaarde 150 euro al overmaken. Als compensatie krijgen we van BEAM een rode BEAM-trui, we zijn er nog over aan het nadenken hoe we deze gaan delen, want er is natuurlijk maar 1 trui voor onze hele JV. Misschien komt hij op een mooi plekje in het gebouw te hangen, gaat hij naar onze begeleider of dragen we hem om de beurt. Daar moeten we nog even over nadenken, haha.”

Wil jij nu ook doneren? Of wat meer over de actie te weten komen? Klik dan hier!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡