Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Fontein in 't Harde | "Ondanks de problemen blijft God deze kerk loyaal"

9 november 2018 · Leestijd 4 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze week praten we met Damian (19) over zijn kerk De Fontein in 't Harde.

Informatie over De Fontein

Doel: Jezus en Zijn Koninkrijk zichtbaar maken door een gemeente die leeft door Zijn Woord en Geest.
Dienst: Elke zondag om 14.00
Adres: Stadsweg 27, 8084 PH ‘t Harde

Vragenvuur over De Fontein

Hoe ben je in deze kerk terecht gekomen?
“Als kind ben ik samen met mijn ouders naar deze kerk gegaan, sindsdien ben ik er altijd gebleven.”

Wat trekt je aan in deze kerk?
“Binnen mijn kerk zijn er bepaalde dingen niet helemaal goed gegaan wat betreft leiderschap - waar ik verder niet teveel over kwijt kan. Hierdoor zijn veel mensen afgehaakt. In het begin zaten er zo’n 300 mensen per dienst, nu zijn dat er nog ongeveer 50. Maar wat mijn kerk vooral kenmerkt, is het feit dat de Heilige Geest ondanks dit alles áltijd aanwezig is. God verlaat ons nooit en blijft loyaal aan deze kerk, dat vind ik supermooi. Als gezin hebben wij dan ook het gevoel dat God ons heeft gevraagd om te blijven, wij voelen ons hier thuis.”

Wat maakt een dienst voor jou bijzonder?
“De liefde voor God staat altijd centraal. Dat klinkt nogal breed, maar dat is per preek en dienst verschillend. Of het nou over de relatie met God gaat, of jouw identiteit met Hem, God is er altijd bij. Ook al is de liefde voor elkaar misschien niet altijd aanwezig; door Gods liefde leer je elkaar weer lief te hebben.”

Als je jouw kerk in een paar woorden moest omschrijven, welke zouden dat dan zijn?
“Alles wat je niet verwacht. Ik neem wel eens vrienden mee naar een dienst. In eerste instantie vinden zij het dan vaak klein en saai; “Wat moet ik hier nou van verwachten?”. Maar als de dienst begint, draait dat 180 graden om. Op dat moment focust niemand zich meer op het aantal mensen, maar is God alleen al genoeg.”

Wat is er voor jongeren te doen in jouw kerk?
“Twee jaar geleden was ik de enige jongere in mijn kerk. Ik kreeg toen het verlangen om jeugddiensten te organiseren, ik voelde me geroepen. In Elburg en omgeving ben ik vrij actief met jongerenwerk. Ik heb toen van dat netwerk gebruik gemaakt om sprekers te regelen, en mensen te verzamelen die me wilden helpen. Het was de bedoeling om die dienst één keer te organiseren, maar het was zo’n groot succes dat we inmiddels nog steeds bezig zijn. Volgend jaar beginnen we met het project Seasons, waarin we jongeren hopelijk een thuis kunnen bieden, om zichzelf te ontdekken en om erachter te komen wie ze zijn in Jezus.”

Zou je jouw kerk aan anderen aanraden?
“Zeker! Evangelische gemeentes zijn vaak groot en massaal, soms zijn dat kerken met duizenden mensen. Maar als je behoefte hebt aan klein, intiem en persoonlijk, dan raad ik mijn kerk zeker aan.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡