Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De film 'Nudes' laat zien hoe je omgaat met sexting: "Er wordt te weinig over gepraat"

14 juni 2022 · Leestijd 2 min

Wat doe je wanneer je ongevraagd een naaktfilmpje van een klasgenoot krijgt doorgestuurd? Met de film 'Nudes' willen jongerenwerker Robert Puis en regisseur Kees-Jan Mulder laten zien hoe belangrijk dit gesprek is.

Daders en slachtoffers

De film Nudes richt zich voor de verandering niet alleen op de daders en slachtoffers van sexting, maar juist op de mensen die eromheen staan. Want wat doe je als je ineens een foto of video van een klasgenoot doorgestuurd krijgt? En welke impact kun jij maken? Deze boodschap wordt niet alleen overgebracht met de film, maar ook met een lespakket die in klassen gebruikt kan worden om het gesprek aan te gaan. 

Echte ervaringen 

"Voor het opnemen van deze scènes zijn we een paar weken opgetrokken met een groep tieners: vanuit improvisatieopdrachten hebben we gesprekken met de mentor gefilmd. De beste en ontroerendste momenten van die improvisaties zijn beland in de uiteindelijke montage; zo hebben we ervoor gezorgd dat het hart van de film persoonlijk, naturel en echt overkomt. Hoe absurd de aanleiding van deze gesprekken ook was, de gesprekken zelf komen dichtbij en raken je."

Benieuwd naar de hele film? Je bekijkt hem hier. 

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡