Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘De eerste keer dat ik Tim zag ging hij er met mijn ski’s vandoor’

26 september 2017 · Leestijd 4 min

Die schitterende besneeuwde toppen van de bergen, die koude wind om je oren en de zachte geur van dennenbomen en glühwein. De Oostenrijkse Alpen zijn een plek om verliefd op te worden, maar ook een plek om verliefd te worden. Dat bewijzen Tim (20) en Kyra (16), zij vielen letterlijk voor elkaar op de skipiste en hebben nu bijna een jaar een relatie.

Tim staat vanaf zijn derde op de latten en was zo gek van skiën dat hij op zijn zestiende besloot skileraar te worden. Kyra, de dochter van een Oostenrijkse skiverhuurder en een Nederlandse vrouw, werd tweetalig opgevoed en kan zich geen tijd herinneren dat ze niet in de winter op de piste te vinden was. Op die piste zag het koppel elkaar voor het eerst, bij de skischool waar ze beiden werkten. Kyra: “Ik was klaar met skiën en ik legde mijn ski’s weg. Ik zag opeens een of andere jongen ervan door gaan met mijn ski’s. Dat was niet de bedoeling. Ik rende achter mijn skidief aan, maar ik struikelde en viel met mijn gezicht in de sneeuw. Gelukkig was het een misverstand en probeerde Tim niet echt mijn ski’s te stelen.” Na dat moment hadden ze even geen contact meer. Tim ging terug naar Nederland en Kyra bleef in Oostenrijk, waar ze met haar ouders woont. Een half jaar zagen ze elkaar niet, maar toen Tim weer naar Oostenrijk kwam, sloeg de vonk toch over. “We spraken meer met elkaar af, gingen samen skiën en stappen. Het klikte gewoon.”

Ze is gewoon ontzettend leuk en ook nog knap

Tim en Kyra geven allebei skiles in de wintermaanden. Tim vooral aan beginners boven de acht jaar en Kyra geeft ook les aan de allerjongsten. “Het is prachtig om te zien hoe zij dat doet. Ze is zo lief voor die kinderen. Ze is gewoon ontzettend leuk en ook nog knap.” Na de winter keert Tim weer huiswaarts, naar Nederland, en blijft Kyra in Oostenrijk, waar ze met haar ouders woont. Zo’n lange afstandsrelatie is soms best lastig: “Als je even wilt praten of knuffelen, als je verdrietig bent, dan is zo’n afstand wel heel groot.” Gelukkig zijn de vliegtickets naar Nederland niet zo duur en vliegen ze daarom vaak naar elkaar toe. Nu is Kyra een weekje bij Tim in Nederland, tijdens kerst viert Tim kerst in Oostenrijk, bij de opa en oma van Kyra. Kyra’s ouders moesten wel even aan het idee wennen dat ze een relatie heeft met een jongen die 1000 kilometer verderop woont. Tim: “Ik heb haar ouders ook nog niet zo vaak gezien. Kyra heeft wel een goede band met mijn ouders.” Dat komt vooral omdat Kyra afgelopen zomer drie maanden in Nederland woonde. “Als Tim er niet is ga ik heel vaak even shoppen met zijn moeder. Hartstikke gezellig.” Later willen ze graag een huisje in Oostenrijk voor in de winter en een huisje in de zomer in Nederland. “In januari en februari ligt er sneeuw en werken we als skileraren, in de zomer werken we in Nederland. Hoe we het allemaal precies gaan doen weten we nog niet, maar dat we onze tijd willen verspreiden tussen Oostenrijk en Nederland, dat weten we wel.” Heb jij een romantisch verhaal dat je met ons wilt delen? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of WhatsApp naar het nummer 0683673700.

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡