Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De bruiloft was écht ons'

20 augustus 2016 · Leestijd 3 min

BEAM interviewde Rianne en Dirk-Jan in mei. Toen waren ze verloofd. Inmiddels zijn ze getrouwd!

Was de bruiloft precies zoals jullie hadden verwacht?

Rianne: “Het was lastig om van tevoren een voorstelling te maken van het verloop van zo’n dag. Maar toen de dag eenmaal was begonnen, was het echt heel erg leuk! Alles gebeurde eigenlijk binnen, hoewel het ook prima buiten had gekund. Het weer was namelijk prachtig. We hebben de foto’s wel buiten gemaakt. De band die op onze bruiloft speelde bestond uit een paar mensen van onze opleiding. Het was een hele leuke en gezellige dag!"

Wat was de reactie van jullie omgeving op de bruiloft?
Dirk-Jan: “We kregen vooral heel veel positieve reacties over hoe we eruitzagen. Maar ook over het verloop van de bruiloft en de stijl. Het was écht ons.”
Rianne: "De kleren hebben we zelf samengesteld. Ik heb mijn jurk laten maken en de stoffen en stijl zelf uitgezocht. Dirk-Jan heeft de verschillende onderdelen van zijn pak ook bij verschillende winkels gekocht.”
Dirk-Jan: “Tijdens onze bruiloft zijn we gaan eten bij een pannenkoekenschip! We houden beide ontzettend van pannenkoeken.”

Zijn er dingen in jullie relatie veranderd nu jullie getrouwd zijn?
Dirk-Jan: “We wonen nu sinds vier weken samen, en dat bevalt heel goed!”
Rianne: “In het begin vroegen mensen nog wel of we dat niet spannend vonden. Maar we hadden al weleens bij elkaar gelogeerd en op vakantie geweest, en toen was het eigenlijk alleen maar heel erg leuk. Dat is nu niet anders.”

En binnen jullie geloofsleven?
Dirk-Jan: “Nou, we gingen altijd met onze ouders mee naar hun gemeente, maar nu kan dat niet meer door de afstand. Dus we moesten gaan kiezen waar we  vanaf nu naartoe willen, maar daar zijn we zo ongeveer wel uit.”
Rianne: “Ja, en we lazen altijd al wel samen uit de Bijbel, maar nu is dat wel anders. Ik vind dat je samen naar God moet zoeken in een relatie, maar ook alleen. Het is soms lastig om daar een goede balans in te vinden. Eigen tijd met God is op het moment wel de grootste uitdaging. Daar hebben we nu ook afspraken overgemaakt. Ik had bijvoorbeeld de gewoonte om tijdens het ontbijt stille tijd te houden. Dit hebben we doorgezet, en nu houden we allebei onze eigen stille tijd tijdens het ontbijt.”
Dirk-Jan: “’s Avonds lezen we uit de Bijbel en zingen we een aantal liedjes. Daar spelen we dan ook piano en gitaar bij. Het wisselt wie elke avond wat bespeelt.”
Rianne: “Dirk-Jan kan op beide spelen, maar ik moet nog wel een beetje oefen. En als we elke avond wisselen, stimuleert het Dirk-Jan ook om niet elke dag hetzelfde instrument te bespelen maar beide te oefenen.”

Hoe ziet de toekomst eruit?

Dirk-Jan: “We zitten op dezelfde opleiding, dus we zullen elkaar na de vakantie overdag nog steeds veel zien. We willen nog wel een vaste avond in de week inplannen waarop we met zijn tweetjes wat leuks gaan doen.”
Rianne: “Het lijkt mij leuk om gewoon ons leven weer op te pakken, zoals het voor de bruiloft was. Alleen is Dirk-Jan er nu ook elke avond! Ik ben benieuwd hoe het straks allemaal gaat."

afbeelding

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡