Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Ark Geldermalsen | “Er komen jongeren uit andere kerken naar ons toe.”

6 juli 2018 · Leestijd 4 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met David over de Vrije Evangelische Gemeente de Ark in Geldermalsen.

Info De Ark

Ontstaan: In 2000 is de kerk opgericht als zelfstandige gemeente vanuit de VEG in Gorinchem.
Doel: “Wij willen met elkaar leren wat het betekent om samen gemeente te zijn. Naar het voorbeeld dat we in de Bijbel vinden. Daarbij willen wij getuigen van de komst van het Rijk van God op aarde.”
Leden: 200
Dienst: Elke zondag om 10.00 uur
Adres: Vrije Evangelische Gemeente de Ark, Geldermalsen, Burgemeester Roozeveld van der Venlaan 7.

Vragenvuur over De Ark

Hoe ben je in deze kerk terecht gekomen?
“Mijn ouders zaten eerst altijd in een kerk in Buurmalsen. Op dat moment werd er een nieuwe kerk gesticht in Geldermalsen. Mijn ouders hadden altijd een visje op de auto, die werd opgemerkt door een ouderling van de nieuwe kerk. Na de vraag of ze wilden komen kijken zijn we eigenlijk nooit meer weggegaan.”

Hoe ziet een dienst eruit?
“We hebben één dienst per zondag, die begint om 10 uur. De ouderling heet dan iedereen welkom en vervolgens hebben we een zangdienst met ongeveer vier of vijf liedjes. Daarna volgt de preek. We hebben geen vaste dominee, dus dit wisselt per zondag.”

Wat is er voor jongeren te doen in jullie kerk?
“Zowel voor kleine kinderen als voor jongeren zijn er activiteiten in onze kerk. Er zijn verschillende jongerengroepen waar je naartoe kan. De oudste groep gaat van 16 tot 21. We verdiepen ons in de bijbel, maar we gaan ook vaak leuke dingen doen, zoals barbecueën of gezellige avonden. Daarnaast hebben we ook één keer in de twee maanden een jeugddienst, waarvan we zelf de liedjes uit kunnen zoeken.”

Hoe ervaar je God in jouw kerk?
“Ik ervaar dit heel positief. Iedereen in de kerk is veel met God bezig en iedereen in de gemeente staat voor Hem en voor elkaar open.”

Zou je je kerk aanraden aan anderen?
“Jazeker! Er komen zelfs wel eens jongeren uit andere kerken naar ons toe. Ik zou vooral zeggen, kom een keer langs!

Hoe zou je je kerk in 1 woord omschrijven?
“Gastvrij. Elke christen is welkom in onze kerk, je wordt niet aangekeken op hoe je je kleedt, of op hoe je je gedraagt. Iedereen mag komen.”

Blijf je voor altijd in deze kerk?
“Ik voel me ontzettend thuis in deze gemeente, dus ik denk het wel. Ik zou eigenlijk niet weten waarom ik weg zou gaan. Hier zit ik absoluut op mijn plek.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡