Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De allerleukste games om met je vrienden te spelen

25 juli 2018 · Leestijd 4 min

Je kan met dit tropische weer buiten honderden dingen doen. Maar je kan natuurlijk ook met de gordijnen dicht voor een beeldscherm gaan zitten! BEAM zocht de leukste games die je deze vakantie samen met je vrienden kan spelen.

Mario Kart

afbeelding

Hoe kan iets wat er zo kleurrijk en gezellig uitziet, zoveel vriendschappen kapot maken? In menig woonkamer is er al eens een controller door de kamer (of tv) gevlogen tijdens een potje Mario Kart. Het spel is zo ontworpen dat hoe slechter je speelt, hoe meer het spel je gaat helpen om te winnen. Zo kan het zijn dat je de hele race op kop ligt en met de finishlijn in zicht vanuit het niets zo’n ellendig blauw schild op je hoofd krijgt en je alsnog laatste wordt. Maar in de race daarna is het weer andersom en kan jij je vrienden weer uitlachen.

Tip: Heb je geen dure Switch liggen? Op een oude en goedkopere Wii of Gamecube zien de games er grafisch weliswaar minder goed uit, maar de lol is er niet minder om.   

Keep Talking and Nobody Explodes

afbeelding

Nee hè, er ligt een bom je kamer. En natuurlijk is je dyslectische vriend weer de enige die de ontmantelingshandleiding heeft. Terwijl speler één achter de computer zit en de bom omschrijft, bladert speler twee wanhopig door de nodeloos ingewikkelde handleiding. “Hoe bedoel je ik moet het groene draadje doorknippen!? Er is helemaal geen groen draadje!” Waarschijnlijk ontplof je zelf eerder dan de bom, maar als het dan toch lukt, ben je stiekem best trots op je medespeler. Maar toch vooral op je eigen communicatieve vaardigheden. En geduld. Vooral dat laatste.

Keep Talking and Nobody Explodes blijft helaas niet lang boeien. Zodra het nieuwe eraf is, is er weinig reden om te blijven spelen. Met een kleine groep vrienden is het spel het leukst. De originele handleiding is in het Engels, maar op het internet is ook een Nederlandse versie te vinden.

Portal 2

afbeelding

Naast de fantastische singleplayer, kan je Portal 2 ook gezellig met z’n tweeën spelen. Het idee achter de Portal serie is simpel maar briljant. Als spelers moeten jullie steeds van de ene gevaarlijke testkamer naar de andere zien te komen. Gelukkig hebben jullie een ‘portal gun’ tot je beschikking. Dit apparaat kan portalen afschieten, waardoor je jezelf naar anders niet te bereiken plekken kan teleporteren. Hierdoor hoef je het niet meer zo nauw hoeft te nemen met de natuurwetten. M.C. Escher zou gaan watertanden bij de creatieve en paradoxale oplossingen waar je mee kan komen. In je eentje kunnen de puzzels soms best pittig zijn. Voeg daar miscommunicaties aan toe en het wordt alleen maar lastiger, maar ook leuker.

Voor Portal 2 heb je niet alleen ruimtelijk inzicht nodig, maar ook behendigheid. Dit maakt het nog-één-puzzel-dan effect alleen maar sterker.

Alle LEGO Games

afbeelding

Je telt niet meer mee als er nog nooit een LEGO game van je gemaakt is. The Lord of the Rings, Harry Potter, Indiana Jones, Star Wars, Pirates of the Caribbean en alle superhelden die ooit bestaan hebben zijn al veranderd in het Deense speelgoed. Bij vrijwel alle LEGO games kan je de hele singleplayer in co-op spelen (dus met z’n tweeën). Kies jouw favoriete franchise en zorg voor een medespeler en je kan heel wat uurtjes vooruit. Ik wacht ondertussen in spanning af op de aankondiging van LEGO BEAM Redactie.

Ben jij zo iemand die het liefst de hele dag zit te gamen? Of heb je meer games die Jort moet testen? Laat het ons weten! Mail naar beamredactie@eo.nl of app ons: 0683673700.

Geschreven door

Jort

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡