Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 7 beste komkommerhacks

17 juli 2017 Leestijd 2 min

Dat je komkommers kunt eten, weet natuurlijk iedereen, maar wist je ook dat je ze eigenlijk gewoon voor ALLES kunt gebruiken? Hieronder een greep uit het assortiment:

1. Als schoenpoets

Heb je geen schoenpoets in huis maar heb je wel dat ene fancy feestje vanavond? Veeg gewoon een stukje komkommer over je vieze stappers. Schijnen ze namelijk lekker van te gaan glimmen! 

2. Als gezichtsverzorging

Komkommer kun je werkelijk overal op je lichaam leggen; ze helpen tegen wallen, verminderen sproeten en reduceren de roodheid van zwangerschapsstriemen. Maar dit is nog niet alles, ze verzachten daarnaast namelijk ook de pijn als je verbrand bent door de zon of als je in de brandnetels bent gaan zitten. Hoe dit allemaal precies werkt kun je hier lezen. 

3. Als katermiddel

Heb je vannacht één drankje teveel gedronken? Geen paniek, eet gewoon een komkommer met een beetje zout en je kater verdwijnt als sneeuw voor de zon. Nog een tip, eet een paar schijfjes komkommer voordat je na die ene nacht uit gaat slapen, door de hoeveelheid vocht in een komkommer maakt dit de kans op een kater de volgende dag een stuk kleiner.

4. Als mierenmiddel

Last van mieren? Verstoor hun wandelroute door een paar schijfjes komkommer neer te leggen. Schijnen mieren namelijk niet zo van te houden, reken maar dat ze direct rechtsomkeert maken! 

5. Als kauwgompje

Last van een slechte adem? Leg 90 seconden lang een schijfje komkommer tussen je tong en gehemelte om de onaangename geur te verminderen. Volgens dit artikel maak je tijdens het eten van vezelrijke groente (zoals komkommer) meer speeksel aan en speeksel zorgt er vervolgens voor dat bacteri毛n samen met hun nare geurtjes verwijderd worden. Handig! 

6. Als verkoeling

Komkommerwater is tegenwoordig gewoon te verkrijgen bij de lokale buurtsuper. Veel leuker is het natuurlijk om het zelf te maken en aangezien het zomer is doen we dat doormiddel van ijsklontjes. Hoe? Nou zo: vul een ijsblokjesmaker met water en stop in elk vormpje een schijfje komkommer. Vervolgens vries je dit in en gooi ze daarna in een glas water! Voilà, komkommerwater met ijsklontjes.

7. Als kunst

Komkommers zijn, net zoals mensen, prachtig en bovendien uniek. Gebruik ze daarom als versiering! Zo kun je bijvoorbeeld komkommerroosjes maken zoals hier te zien is, maar je kunt ze ook bewerken met uitsteekvormpjes waar je normaal gesproken koekjes mee maakt zoals hier. Pure kunst.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕